Merhaba değerli Sonnokta okurları.

Bir haftayı daha sizlere layık olabilme adına çalışarak, geride bıraktık.

Bölgenin sorunlarını yine objektif yayın politikamız ile gündeme taşımaya devam ettik.

Neler yaptık, gelin birlikte göz atalım...

***

Safranbolu ve Beypazarı evleri gibi turizme hizmet sunması beklenen ve hayata geçirildiği takdirde Unesco’luk bir iş olacağı öne sürülen Ortahisar Evleri Projesi’ni yeniden manşetimize taşıdık. Vatandaşın bu projeyi ivedilikle beklediğini yineledik.

Fındıkta yaşanan belirsiz sürecin ardından vatandaşın isyan ederek bahçesini kesmesini de ‘Duyun Bu İsyanı’ başlığı ile yetkililerin ilgi ve alakasına sunduk.

Akçaabat Kavaklı Ortaokulu’nda bahçedeki ağaç köklerinin zemine zarar vermesi üzerine velilerin ‘ağaçlar kesilecek’ demesinin ardından velilerin zemini kendilerinin düzenlemesini de ‘Umursuz Eğitim’ başlığı ile birinci sayfamıza taşıdık.

Yaklaşan yerel seçim üzerine de bölgede siyasetin nabzını tutan gazeteniz Sonnokta, İYİ Parti Trabzon Milletvekili ve beraberindeki partililerin CHP’li Volkan Canalioğlu ziyaretini ‘Canalioğlu Markajda’ haberi ile ilk olarak okuyucularına bildirdi.

Yine, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın aday adaylıkları ile ilgili bölgedeki çalışmalarını da manşete taşıyarak ‘Kilit İsim Ziya Yılmaz’ dedik. AK Parti’deki adaylık sürecinin Yılmaz’ın raporuna bağlı olduğunu da vurguladık.

Ortahisar Büyük Fatih Camii’nin zeminindeki eşsiz mozaiklerin sergilenmek yerine üzerinin örtülmesini de ‘2. Ayasofyo Vakası mı?’ diye sorguladık.

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun yeni Müdürü Elvan Salihan Karahasan’ın şehirdeki ilk açıklamalarını da özel olarak sizlere sunduk.

Üreticinin sesine Meclis’in kulağını tıkamasına da ‘Fındığa Ret’ başlığı ile gazetemizin manşetinde yer verdik.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuveetli’nin, ‘Canalioğlu’nu Tabii ki İsteriz’ açıklamasını da ilk kez duyuran gazete olduk.

Meclis’te ret yiyen fındığın piyasada çakılmasını da ‘Önergeli Kaybediş’ olarak sütunlarımıza taşıdık.

Trabzon Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl neden yapılmadığını da sorgulayan gazeteydik.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile de keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

***

Dedik ya, sizlere layık olma adına var gücümüzle çalışıyoruz.

Çalışmaya da devam edeceğiz.

Mutlu pazarlar…