Değerli Sonnokta okurları, bir haftayı daha geride bırakıyoruz.

Bakın, bu hafta hangi haberleri gazetemize taşıdık.

***

AK Parti Genel Merkezi’nin Cumhur İttifakı’nın kapsamının genişletilmesine yönelik talebinin ardından Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri için harekete geçildi. MHP’li isimlere teklif getirilmeye hazırlanıldı. Bu gelişmeyi, ‘İttifakta İnce Ayar’ başlığı ile duyurduk.

***

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun üzerinde durduğu yaya kuralına Trabzon’da uyan olmadı. 488 TL’lik cezaya rağmen ya yayaya tepki gösteriliyor ya da zincirleme kazalar meydana geliyor. Bu olayı, ‘Kural Var Uyan Yok’ şeklinde birinci sayfamıza taşıdık.

***

31 Mart seçimleri sonrası oluşacak Belediye Meclisi için partiler adaylarını belirledi. AK Parti’de 23, MHP’de 3, CHP’den 5, İYİ Parti’den 1 mevcut ismin silindiği yeni meclis ağırlıklı gençlerden oluşacak. Bu gelişmeyi de, ‘Meclise Gençlik Aşılandı’ başlığı ile paylaştık.

***

AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon’dan kaçırılan eserleri meclise taşıdı. Ayvazoğlu 1. Dünya Savaşı’nda Rusya götürülen Trabzon’un kültürel ve tarihi mirasının geri gelmesi için TBMM’de konuşarak: “Tespit edilen eserlerin bir kısmı da Petersburg Hermitage Müzesi’nde sergilenmekte- dir” dedi. Bu açıklamalara da, ‘Mirasımızı Geri Verin’ diye gazetemizde yer verdik.

***

Trabzon’da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Gerek kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, gerek sokak sağlıklaştırma projeleriyle gerekse de Millet Bahçeleri ile şehir nefes alacak” açıklamasında bulundu. Biz de Bakan Kurum’un bu demecini, ‘Trabzon Nefes Alacak’ şeklinde duyurduk.

***

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, AK Parti İl Teşkilatı’nın seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Trabzon’da ki tüm açıklamalarını da siz okuyucularımız ile geniş şekilde buluşturduk.

***

Aynı zamanda tüm partilerin adaylarının 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne yönelik açıklamalarına da objektif şekilde gazetemizde yer verdik.

***

İşte bir haftayı daha bu şekilde sonlandırıyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Mutlu ve huzurlu pazarlar.