Değerli Sonnokta okurları bir haftayı daha geride bırakıyoruz.

Bu hafta da sizlerden aldığımız destekle birlikte yolumuza devam ettik.

Hem şehrin sorunlarını gündeme taşımaya devam ettik hem de siyasi gündemin nabzını tuttuk.

Geride bıraktığımız haftada neler yaptık gelin hep birlikte göz atalım.

***

Kaşüsütü’nde yapımına devam edilen Dal-Çık Projesi ile ilgili Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldık.

Uraloğlu’nun Şubat ayı sonunda Dal-Çık’ın bitirilerek trafiğe açılacağını siz değerli okuyucularımıza duyurduk.

***

Maddi sıkıntılar nedeniyle üretimin durdurulan Tonya Süt Fabrikası’nın yeniden açılacağını manşete taşıyarak Trabzon ve Tonya halkına müjdeyi verdik. 

***

Trabzon’da siyasi gündemi yine yakından takip ettik. CHP ile İYİ Parti arasında Ortahisar için  ittifak çatlağı iddialarıyla ilgili CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu “Ortahisar Bizimdir” diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

***

Trabzon’da yapımına bir türlü başlanamayan ve yılan hikayesine dönen kavşak düzenlemeleri ile ilgili sorunu TBMM’nin gündemine taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın açıklamalarına geniş yer verdik.

***

Fındık İhracatçı Birlikleri AR-GE Çalışmaları Toplantısı Giresun’da gerçekleştirildi. Biz de toplantıyı yakından takip ettik. Fındık için büyük tehdit unsuru oluşturan kokarca böceğine önlem alınmasına dikkat çekmek için “Kod adı: Kokarca” olarak manşete taşıdık.

***

Trabzon’da siz değerli vatandaşlarımızın her sorununa ses olduğumuz gibi emeklilerin de sorunlarını gündeme taşıdık. Emeklilerin zam beklentileri için TÜED Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar’ın açıklamalarına gazetemizde geniş yer verdik.

***

Başta da ifade ettiğimiz gibi siz değerli okuyucularımızdan aldığımız güç ve destek ile birlikte yolumuza devam ediyoruz.

Tüm okuyucularımıza iyi pazarlar diliyoruz.