Hikmet Aksoy

Ana-dolu... Anadolu bu toprakların, yurdumuzun adı... Ana kutsal, toprak kutsal... Ana ve yurdun kutsallığı bu topraklarda yaşandı asırlarca/yaşanıyor... Sonsuza dek yaşanacak da...

Bu kutsallık için doğurgan kutsal analar nice fidanlar/civan delikanlılar yetiştirip toprak için şehitler verdiler. Onlar için ulusça yas tuttuk hep birlikte...

Kutsal yurt toprağı ve  "at-avrat-silah" üzerine yemin edip; geleceğe yolculuk yapan bir kuşaklar zincirinin halkalarından 8 şehit daha verdik önceki gün.

Sekiz kahraman Mehmetçik bu yurt için, hepimiz için kutsal toprağa düştüler, önceki yiğitlerimiz gibi...

Acılıyız...

Azimlimiz... Kararlıyız...

Bu kutsal topraklara cenabet insan ayağını yurt edindirmeyeceğiz.

***

Yüz yıl önce Osmanlı ülkesine, yurdumuza saldıranlarla bugünküler arasında amaç bakımından hiç bir fark yok. Daha da gaddar, daha da kalleş, daha da iğrenç emeller peşindeler şimdi.

Dün de, bugün de bu kutsal topraklara çöreklenip sömürü iştahlarını doyurmak isteyen "Haçlı kafalı"ların varlığı -ne yazık ki-  sürüyor bu dünyada...

"Sözde barış" havarisi Batılı Haçlı sömürücülerin BOP tezgâhı gele-gele Türkiye’nin başına bela oldu.

ABD'nin Ortadoğu'da kiraladığı terör örgütleriyle yarattığı savaş ortamını; kendi güvenliği açısından söndürmek durumunda olan Türkiye'nin barışçıl çabalarını sabote eden, görmeyen bir "Haçlı Dünyası" var karşımızda.

Artık, hedef iyiden iyiye belli oldu.

ABD'nin niyeti kendi çıkarlarına ters düşen Türkiye'yi ucuz aklıyla bozuk para gibi harcamak geçiyor ama yağma yok.

Bu ülkenin yiğit evlatları kendilerine emanet edilen şehit kanıyla sulanmış kutsal yurt toprağını "Kuvay-ı Milliye Ruhu" ile yeniden/yeni baştan sular, bu topraklarda gözü olanların hevesini kursağında bırakıp yılan gibi kafasını ezer.

Anlaşılan bu topraklarda gözü olanlar geçmişi, dedelerinin yaşadığı hezimeti unutmuşlar.

***

Analar/analarımız bugünler için yiğit evlatlarını doğurdular.

Gaza başa geldiğinde; bu toprağın her yiğidi şerefini/onur bildiği yurt toprağını korumak/kollamak adına canını seve vermekten, şehit olmaktan onur duyar.

Bugün yaşadığımız olayları yüzyıl önce de yaşadık.

Buyursun gelsin... Kim istiyorsa...

Ama mertçe...