Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne atanan sayın Metin Alper’i efsane müdürümüz sayın Hasan Suiçmez beyefendi ile makamında ziyaret ettik, yeni görevinde başarılar diledik.

Metin bey ile kısa sohbetimizde mesleğinin her dalında görev yaptığını, özellikle de polis mesleğinde en zor olan özel harekat müdürlüğünü yaptığını ifade etti.

Müdürümüzün Trabzon gibi zor bir şehirde görev yapması ile diğer illerdeki başarısını burada da daha ileriye götürüp Trabzon halkına hizmet edeceğine inanıyoruz.

Trabzon’da başarılı olmamasına hiç bir sebep yok, çünkü makamına oturması daha kısa zaman olmasına rağmen Trabzon halkı kendisine akın akın giderek ziyaret etmektedir. Bu da önemli moral motivasyondur.

Bir başka husus, kendisi genç, dinamik yurt sevgisi ile dolu heyecanlı bir yapıya sahip.

Bunun devamında başarının gelmesi olmazsa olmazlardandır.

Polis mesleğinin her kademesi özellikle de idari makamda olanlarda polisliğin  normal memuriyetten çok daha farklı olduğu, ben de polis okulunda öğretim görevliliği yaptığım sıralarda düzeni görmüştüm.

Düşünebiliyor musunuz? Kamunun her alanındaki memurlarının mesai saatleri  vardır. Mesai bittiğinde evinde çoluk çocuğuyla zaman geçirir. Tabiri caiz ise polislik mesleğinin neredeyse mesai merhumu yok denecek kadar azdır.

Trabzon halkı, Türkiye’de en fazla vatanına, milletine, bayrağına ve ezanına  sahip çıkan bir şehirdir.

Onun için  halk bu önemli makamlarda olan bürokratlara geçmişten de bilmekteyiz ki mutlaka sahip çıkmaktadırlar.

Metin beyefendiye tekrar görevinde üstün başarılar diler, hayırlı yapacağı işlerle, Allah’tan yar ve yardımcısı olmasını niyaz ederiz.