Siyasi partiler, halk adına devleti yönetmek için örgütlenirler. Halkın mutluluğunu düşünürler. Devletin ulusal çıkarlarını korumak için çalışma yaparlar. Bu nedenle partiler, yereldeki örgütleriyle devleti yönetecek kadrolarını belirlemek için kongrelerini yaparak genel merkezlerine temsilcilerini gönderirler. Sonuçta halk, devleti yönetecek ve halkın istemlerine yanıt bulacak yasalar yapmak için vekillerini seçerler. Ülkemiz siyaseti bu gerçeklerle yaşamadığı aşikâr.

Genelde olduğu gibi Trabzon yerelinde gerçekçi bir siyaset anlayışı göremiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi son yıllarda Trabzon’da büyük bir ivme kaybetmiştir. Mevcut İl başkanı ilçe örgütleriyle uyum içinde çalışamadığı gibi genelde parti seçmenine uzak duruşu devlet kuran bir partinin geleneğiyle bağdaşmadı. Özellikle Beşikdüzü ilçesi dışında hiçbir ilçenin başarı sağlayamayan CHP, bir iki ilçe dışında aynı adaylarla yoluna devam etmesi gelecek için başarılı olacağı düşünülemez.

Trabzon’un önemli ilçesi olan Ortahisar ilçesinde yönetim değişikliği beklentilere yanıt vermesini umuyoruz. Ancak, eski ilçe başkanının İl Başkanlığına aday olması örgütün acizliğindendir. Başarısızlığı sorgulamayan bir örgüt, seçmenine güven veremeyeceği gibi devleti yönetmek için göndereceği vekili nasıl başarılı olabilir?

Öyleyse, seçmene açıkça söyleyin veya soruyorum; sizlerin bir beklentiniz mi var? Bir koltuk peşinde misiniz? Protokol da yer mi kapmak istiyorsunuz? Parti Merkez Yönetim Kuruluna mı girmek istiyorsunuz? Yoksa milletvekili mi olmak istiyorsunuz?

Sahiden sizin milletvekili adayınız kim? Bunları düşünerek mi yığma delege seçimlerini yaptınız? Partinin üyelerini küstürtünüz. Sokaklarda, caddelerde ve mahallelerde görünmediniz. Genelde ve yerelde yaşanan olumsuzluklara tepki vermediniz bir demeç yayınlamadınız. Halkı dinlemediniz şimdi kalktınız İl Başkanı olacağım diye yanlış ve kabul edilemeyen delege yapısıyla yola çıktınız. Hangi başarınızla?

Kürsüye çıkar, yine afaki söylemler. Kimi inandıracaksınız? Peki, avını gözetleyen tilki gibi seyreden dolu birikimleri olan, deneyimli kişilere ne demeli? Yoksa onlarda mı bir koltuk bekliyor. Bu partililerin de en az ilçeleri ve ili yönetenler kadar vebali vardır.
 

Çok yazık!