MİT, içerisindeki FETÖ hainlerinden temizlendikten sonra dışarı haber sızdırılması önleniyor.

İçindeki bir FETÖ’cü hain subayın verdiği bilgilerle Suriye ve Irak’ta nice kahraman MİT görevlisi karşı istihbarat elemanlarınca yakalanıp şehit edilmişti.

Fakat sonradan hainlerden temizlenen MİT ve  hükümetin çıkardığı yeni kanunlarla MİT’in operasyonel faaliyet yetkileri genişletilerek MİT elemanlarının daha etkili çalışması sağlandı.

Diğer taraftan yine hükümetin çıkardığı yeni kanunlarla çok başlı olan istihbarat faaliyetleri bir çatı altında toplanarak bilgi analizi ve değerlendirilmesi birlikteliği ile istihbaratçılar arasındaki çekişme ve yarışma büyük ölçüde engellendi.

Bundan sonra MİT’in etkili çalışmaları başladı. Hani o hain savcının engellediği ve Suriye’de ki Türkmenlere mühimmat yardımı götüren meşhur ‘MİT TIR’ları’ meselesini de hatırlayın isterim.

İşe 2013’te gerçekleştirilen ve ‘Reyhanlı saldırısı’ olarak hatıralara düşen 53 günahsız insanımızın katledilmesinin planlamasını, istihbaratını yapıp gerçekleştiren, İnsan kaçakçılığını organize eden hain ‘Yusuf Nazik’in yakalanması ile işe başlayalım.

Bu adam Suriye istihbaratı ‘El-Muhaberat’ın emrinde çalışan muhaberat tarafından korunan bir haindir.

MİT oradaki elemanları ile Eset’in burnunun ucunda  Lazkiye’de CIA ve KGB elemanlarının ruhları duymadan  yakalanıp Türkiye’ye getirildi.

Bu o kadar kolay bir iş değildir.

Zira burada her üç kişiden birisi El-Muhaberat’ın adamıdır.

Diğer taraftan Afrin’de şehit edilen Üst. Oğuz Kaan Usta ile Astsb. Musa Özalkan’ın katilleri olan yedi terörist de  MİT’in destansı faaliyetleri sonunda Suriye’de yakalanıp Türkiye’ye Türk adaleti karşısına çıkarıldı.

Diğer taraftan, uzun zamandır Maçka’da faaliyet gösterip defalarca polislerimize tuzak kuran PKK’lı hainlerin yakalanması da ayrı bir hikâye.

Bilindiği gibi Trabzon’u epey zaman meşgul edip tereddütlerde bırakan ‘Maçka olayları’ halkımızın tepkisine yol açıyordu.

Öyle ya, “Kim bu hainler ki Maçka’da saklanabiliyor?” deniliyordu. 

MİT ifadesine göre, şehit Eren Bülbül ve onunla birlikte şehit edilen Astsb. Ferhat Gedik olayından sonra işe MİT’in önderliğinde devam edileceği ve olaya MİT’in el koyduğu doğrulandıktan sonra bundan önce Maçka ve Maçka yollarında yapılan terör baskınlarının failleri aradan iki ay geçmeden tereyağından kıl çeker gibi Giresun ve Doğu Karadeniz yaylalarında bazısı ölü birisi de teslim olmaya zorlanılarak kıskıvrak yakalanmıştır. Elbette bu olayda bölge emniyetimiz birimlerinin ve Jandarma teşkilatımızın da desteğini atlamamak gerekir. Netice itibarı ile MİT’imiz artık tertemiz sahifeleri ile defterinde hiçbir hainin ismi karşısında, ‘Faili meçhul olayın faili’ olarak not düşürtmeyecektir. 

Tüm istihbarat elemanlarına çalışmalarında Türk halkı her zaman yardımcı ve destekçidir.

Allah işlerini rast getirsin diyelim.

Her şey bu vatan içindir. Sağ olun, var olun.