Herkesin maç sonrası ortak kanaati “Bu takıma karşı bizim böyle mi oynamamız ve böyle bir sonuç mu almamız gerekirdi?”.

Evet bu iki istifham dolu cümle bize milli maçın kalite ve kapasitesini anlatmaya yeter. Diğer taraftan bazı arkadaşlarımız da “Şenol hoca işi bitmiş adamları milli yaparak rehabilite etmeye mi çalışıyor?” meselesi de var. Esasen sahada oynanan oyuna ve kadroya baktığınızda hem Şenol hoca hakkında yapılan eleştirilere hem de milli takımın ortaya koyduğu oyun ve sonuç hakkındaki fikirlere sathi olarak katılmamak mümkün değil. Fakat işin bir de detayına indiğinizde Kaz’ın ayağının hiç te gözüktüğü gibi olmadığı anlaşılır. Evet doğru, bu takım gerçekten Avrupa takviyeli resmen ikinci sınıf bir takım. Siz Avrupa’da oynayan 2. Sınıf Türk futbolcuları ile Avrupa’nın 1. Sınıf futbolcularından kurulu olan milli takımlar karşısında 1.sınıf sonuç almanız mümkün mü?

Cevap vermeme gerek var mı? Şimdi şu Cenk Tosun’u al, bu oyuncu kendi takımında kaç maçta ne kadar yer aldı kaç gol attı?

Gelelim Emre’ye; Galiba 37 yaşında, “ne işi var diyeceksin milli forma alında”. O da doğru. Emre sahada 90 dakika kaldı. Oyununa dikkat ettim topu aldı uzun top bir tarafa fakat veriyor alması için yer değişmesi gerekir halâ yerinde duruyor “Al topu ne yaparsan yap” diyor. E şimdi, bu tarz bir oyunla doksan dakika değil 190 dakika da sahada kalınır. Ha diğer teferruat ise cem an oynayanların hepsi 2. Sınıf adamlar. Sağ bekimiz boş kaleye ayak içi ile topu gönderemeyip yandan dışarı atıyor. Olur mu? Böyle, işte mesele bu? Şenol hoca’ya Emre, Cenk vs hakkında kızarken bir de sahaya bakın ki Şenol hoca’nın seçip alabileceği bir Türk futbolcu var mı? Nerede ise milli takımı 2.lig yani sportoto liginden kuracak... Zorunlu.

Karşındaki rakip ise futbol literatüründe hiçbir kıymet-i harbiyesi de yok üstelik. Ama anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Gelelim şimdi Şenol hoca’ya. Be birader yani Lucesku ne demişti “Ben niye mi lig maçlarını seyretmiyorum, kimi seyredeceğim ortada Türk futbolcusu mu var?” demedi mi? İşte ortada yabancı futbolcu mezarlığı olan bir Türk futbolu var. Şenol kimi seçecek? Elbette güya Avrupa’da oynayanları. Alın size bizim Yusuf’u da, ne oynadı? Hiç.

E takım olarak ne oynadık? Hiç. Şenol hoca’nın seçim için elinde başka alternatif mi var? Yok. Türk futbolunu Afrika Zink-Zonk Ormanspor’a çevirenler düşünsün bunu da. İşte bu kumaştan bu kadar palto.

Nafile fazla heveslenmeyin.