Medipol Başakşehir maçı ile ilk kez denen Juraç Kuçka - Jose Sosa ikilisi Aytemiz Alanyaspor maçı ilk devre elde edilen 3-1 lik sonucun en önemli nedeni oldu. Sosa’nın çabuk ve isabetli oyun kurma düşüncesi, Kuçka’nın adam ve alan savunmadaki olumlu performansı dakika 31 de Trabzonspor adına  3-0 lık bir skoru oluşturdu.

Orta alandaki bu ikiliye savunmanın stoperleri Okay Yokuşlu ve Duricia ‘nında uyumu eklenince Alanyaspor’un Trabzonspor kalesine ulaşımı oldukça zorlanırken, Trabzonspor bu bölgede kazandığı toplar Alanyaspor kalesinde gol oldu.

10.dakikada, Burak Yılmaz’ın topuk pası ile ilk gol Juraç Kuçka ile kazanılırken,2 gol bu kez Jose Sosa’nın baskı ile rakipten kazandığı topu Burak Yılmaz usta bir vuruş ile 2. Kez skorbordu değiştirdi.

Yine orta alanda yapılan baskı ile kazanılan top ile buluşan Burak Yılmaz’ın kazandığı penaltı ile oyun 3-0 gelince oyunun ikinci devresi gol sayısının Trabzonspor lehine çoğalacağı düşüncesi hakim oldu.

Ancak,ikinci yarı ne amaçla yapıldığı bilinmeyen Esteban-Uğurcan değişikliği maçın ikinci yarısının ve oyun sonucunun belirleyicisi oldu.

Genç  Uğurcan’ın pozisyon hatasında yediği ikinci gol Alanyaspor’u umutlandıran gol oldu.

Bütün bunlar olurken Kazım Ersun Yanal’ın savunmanın iki kanadında yer alan Pereria ve Mas’ı değil de Yusuf Yazıcı-Abdülkadir Ömürü oyundan alması Susiç’in tuzağına düşmekten başka bir şey değildi.

Susiç,iki kanatı da kullanarak bu alanlardan gelişen iki pozisyon ile elde edilen penaltılar ile maçı da çevirmesini bildi.

İlk yarısı 3-1 galibiyet ile sonuçlanan maçı Alanyaspor’un kazanması ancak muçizeye kalmıştı ki mucizeyi gerçekleştiren adam  Kazım Ersun Yanal Oldu !!!