Bundan tam 49 yıl önce 1968 yılında Profesyonel olarak 3. Lig’e merhaba diyen ve bu süreç içerisinde de 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Ligde savaşım veren Çaykur Rizespor, dün mucizeyi gerçekleştiremeyerek tam 6. Kez şuan ki ismiyle TFF 1. Lige düşen takım oldu.

Yeşil-Mavililer, ligin ilk yarısında deplasmanda 3-2 yendiği Süper ligin yeni ekibi Alanyaspor’u dünkü rövanş maçında Rize’de 1-0 yenmesine rağmen Süper Lige 4 yıl aradan sonra veda eden takım oldu. Puanını 36’ya çıkaran Yeşil-Mavililer düşme hattında ki tek rakibi olan Bursaspor’un iki puan gerisinde kalarak Süper Lige 6. Kez veda eden takım oldu.

Rizespor’un Süper Lige veda etmesi başta Yeşil-Mavili camia ve Rize’de büyük üzüntüye neden olurken maçın sonunda tribünleri dolduran Rizeli futbol severler önce Bursaspor’a 2-1 yenilen Trabzonspor’u uzun süre protesto etti ve ardından Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ve ekibini istifaya davet ettiler.

Maçtan sonra Rizespor camiasının önde gelen isimleri ve bilhassa eski genel kaptan İspirli Lokman Koçanzadeoğulları “Bordo-Mavililerin Rizespor’un rakibi olan Kayserispor’a ve sonrada Bursaspor’a yenilmesi üzüntümüzü daha da arttırmıştır. Zira son altı maçını kaybedip 35 gol yiyen Bursaspor’un Trabzon’da galip gelmesi düşündürücü ve üzücüdür” diye konuştu.

Anımsanacağı gibi Çaykur Rizespor, 2012-2013 futbol döneminin sonunda Kayseri Erciyesspor’un ardından 2. sırada yer alarak 1. Ligden Süper Lige yükselen ekip olmuştu.