Değerli dostum Muharrem hoca ile 40 küsur sene beraberliğimiz oldu.

Kendisiyle mesai arkadaşlığı yanında ileri boyutta bir dostluğumuz vardı. Muharrem hoca beyefendi kişiliği ile herkesle uyumlu, herkesle iyi diyalog kurabilen bir yapıya sahipti.

Allah’ın rahmeti üzerinde olsun dostumun. Allah (C.C.) ayetinde şöyle buyuruyor: Mealen, ‘’Ecel geldiği zaman ne bir saat ileri ne bir saat geri alınır.’’ Muharrem Kemerkaya hoca, komple bir spor anlayışı ve becerisine sahipti.

Kendisi iyi bir futbol teknik direktörü, yüzme teknik direktörü ve daha birçok spor branşlarında mahirdi. Rahmetli, insanlarla konuştuğu zaman karşısındakini incitmemek için ağzından çıkan cümleleri adeta süzgeçten geçirerek sarf ederdi. Değerli hocamız son birkaç sene güçlü bünyeye sahip olmasına rağmen hastalıklarla savaştı. Cenab-ı Allah kendisine verdiği vade doldu; 7 Temmuz pazar günü Allah’ın rahmetine kavuşmuştur.

Kendimce insan ömrünü kompozisyona benzetmekteyim; kompozisyonda giriş, gelişme ve sonuç vardır. İnsana uyarlarsak, insan doğar, yaşar ve ölür. İnsanoğlu yaşadığı bu zamanları elden geldiği kadar Allah’ın rızasını gözeterek değerlendirirse ondan bahtiyarı yoktur. Aksine sadece gününü gün edip günleri heba ederse insanoğlu boşuna yaşamış olur. Oysa insanoğlu bugün ölecekmiş gibi ahiret için, yarın dünyada kalacakmış gibi dünya için uğraş vermesi gerekir.

Değerli dostumuz Muharrem hocamızla ilgili çok şeyler yazmamız mümkün ve hakikaten kendisi için sayfalar dolusu yazılar yazılabilecek bir karakterdir.

Şu bir gerçek ki Muharrem hocamızla ilgili ona dua etmekten başka elimizden hiçbir şey gelmemektedir. Tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemil, geride klanlara sağlık sıhhat afiyetler dilerim.

Selam olsun Muharrem hocamıza...