N'doye kadar  oyunda kaldığı dakikalarda Trabzonspor'a ihanet demeyeceğim ama zarar veren bir oyuncu görmedim.Oysa Trabzonspor rakip Bursaspor deplasman karşılaşmasına çok iyi başlamıştı.

Ligin verilen aradan çok iyi yararlanmışlar. Savunma bloğunu da gerçekten isabetli oyuncularla kuvvetlendirmişlerdi.Oyunun hemen başında Trabzonspor bütün hatlarıyle Bursaspor yarı alanına yerleşmiş.12.dakikada Yusuf Yazıcı ile ilk gölünü atmış, 28 dakikada Uğur güzel bir kafa golü ile farkı ikiye çıkarmıştı.

Trabzonspor farkı artırmak için elinden geleni yapıyordu. Bursaspor’un hiç beklemediği takım oyunun sahaya yansıtan Trabzonspor karşısında bir atağı bile olmamıştı.

***

İkinci yarıda Trabzonspor yorulmasına karşı yine oyun üstünlüğünü devam ettirirken bir garip adam N'doye çıkıyor sahneye. Rakibine hiç olmadık bir zamanda inadına faul yapıyor. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu Bursasporlu oyuncunun yanına gidiyor ve N'doye'yi ikinci sarı karttan kırmızıyla oyun dışına çıkartıyor. Hangi futbolcu durup duruken böylesine ucuz ve garip bir faul yapabilir ki.?

48.dakikada 10 kişi kalan Trabzonspor kendi sahasına hapsolmuş esir bir görüntü veriyor. Bursaspor'un Trabzonspor savunması üzerine yaptığı bütün denemeler sonuçsuz kalıyor. Ersun Yanal yorulan oyuncuları dışarı alarak savunma bloğunu sağlamlaştırıyor. Oyuna sonrada giren Yusuf Erdoğan’ın  ve Aytaç, Trabzonspor'un bu savunma futboluna karşın yüzde yüz iki gol pozisyonunu acemice harcıyorlar..

İlk kez Ersun Yanal’ın  oyuna yaptığı yerinde hamlelerle Trabzonspor zorlu Bursaspor deplasmanından kazandığı üç puanla Trabzon'a dönüyor.

Umalım bunun devamı gelir ve ilk yarıda kahrolan taraftarın yüzü güler.