Başta Burak Yılmaz’ın katkısıyla gol sorununu çözen Trabzonspor, bana bu sezon nakavtçı bazı boksörleri hatırlatıyor.

Hani o çok fazla bir şey yapmasa da, zaman zaman yumruk alıp rakibinin gerisinde kalsa da, inanılmaz bir yumruk çıkarıp maçı nakavtla kazanan boksörleri..

**

Maçı izlerken “ Bugün pek gününde değil” diye düşündüğümüz Burak Yılmaz 45. dakikada buluştuğu topu sola çekip pozisyonu kaybeder gibi olduğunda sol ayağıyla çıkardığı şutla Kasımpaşa kalecisi Ramazan’ı kapattığı köşeden avlarken ,aslında maçın kaderi de belli olmuştu.

Hele ikinci yarının hemen başında Yusuf topu krala çıkarsa iş o anda bitecekti.

**

Kalan dakikalarda yenik durumdaki Kasımpaşa beraberlik için geliyor ama, gol atacaklarına onlar da inanmıyordu. Bunlara karşı ataklarla cevap veren Bordo-Mavililer’in de onlardan geri kalır yanı yoktu.

Derken 89’uncu dakika bana göre kırılma anı oldu. Antalya maçının 55. dakikasında Eto’ya beraberlik fırsatı vermeyen Kaptan Onur, dün de 89’uncu dakikada iki adımdan golü önleyerek maçın gidişatını değiştirdi.

Eğer bu pozisyon gol olsaydı, kapanacak Kasımpaşa maçı berabere bitirebilirdi.

Lakin Kaptanın bu kurtarışı doping oldu, Bero ve Hugo’nun golleri tribündeki vefakar taraftar başta olmak üzere tüm Trabzonsporlulara yumurtalı Pazar kıymalısı gibi geldi.

**

Bu takım ilk yarının kalan iki maçını da kazanır ve ikinci yarıda şampiyonluk yarışının içinde olur.

Zira, havasız, gösterişsiz,tafrasız işini yapan Rıza Hoca’yla sağlanan birlik,beraberlik ve yiğitçe mücadele ruhu, oynayanıyla yedeğiyle tüm futbolcularımıza aşılanmış.

Bu arada şunu yazmaktan hiç vazgeçmeyeceğim ki, bu Rodallega skor ne olursa olsun her maç en az yarım saat sahada kalmalı.

Çünkü gole bu kadar yakın, üstelikte kurulmuş zemberek gibi hırslı bir oyuncuyu kulübeye hapsetmek futbola da ters düşüyor.

**

Dörte dört yaparak bizi kazanmaya alıştıran..

Hayatımızı renklendirip Trabzon’un kimyasına mutluluk hormonu saçan futbolcularımızı ve teknik kadroyu kutluyorum.

İyi ki varsınız.

Ve bizler iyi ki Trabzonspor’luyuz..