Baştan şuraya bir not düşeyim ki; Trabzonspor bu görüntüsüyle geçen sezonu bize mumla aratacak gibi. UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında deplasmanda İspanya ekibi Getafe ile karşılaşan Bordo-Mavililer’in sergilediği futbol benim kadar teknik direktör Ünal Karaman’ın da canını acıtmış olacak ki şunu söyledi. ‘Belki sıkıcı bir oyun oynayacağız ama sonuç almaya gayret göstereceğiz’ aslında Trabzonspor için sözün bittiği yer bu olsa gerek.

Bordo-Mavililer bırakın futbol oynamayı, emekleyen bir takım haline gelmiş, kaleye dahi zor gidiyor. Dün akşam İspanya’da bu açık bir şekilde gözler önüne serildi. Koskoca Trabzonspor 90 dakika boyunca tek bir pozisyon üretebiliyorsa herkes şapkasını önüne koymak zorunda. Başta Ünal hoca tabii ki de.

Öyle kaçak güreşmek olmaz Ünal hoca. Bu takımın birinci derecede sorumlusu sensin. Milyonları arkasından sürükleyen bir kulübün temsilcisisin. Bahane üretip ‘eldeki hamurdan bu kadar’ diyemezsin. Evet bir çok sakatlık takımın belini bükmüş, oyun planın sekteye uğramış olabilir. Fakat Ünal hoca sen hala hangi takımı çalıştırdığının farkında değilsin. Trabzonspor büyük bir kulüpse o formayı giyinen her oyuncu rakibinin üzerine kabus gibi çökmeli. Taraftarlarını mutlu edecek sonuçlara imza atabilmeli.

Getafe karşısında neresinden tutsan dökülen bir takım için Ünal hocaya söyleyeceğimiz bir iki çift lafımız olacak. Ünal hoca Abdülkadir Parmak yedek oturtulmaz, sahada turist gibi gezen Mikel çıkacağı yerde Doğan Erdoğan kenara alınmaz. Unutmadan da söyleyeyim Trabzonspor’da kaleye direk inebilen tek oyuncu Nwakaeme’de dışarı alınmaz. Anlıyormusun Ünal hoca...