29 Ekim 1923... Atatürk diyor ki: “Milletimiz kendisinde bulunan vasıf ve değerleri, hükümetimizin yeni adıyla uygarlık dünyasına göstermeyi daha kolaylıkla başaracaktır. Türkiye Cumhuriyeti dünya yüzünde bulunduğu yere layık olduğunu isnat edecektir.”

***

Evet, yıl 2020 aradan 97 yıl geçti. Büyük önderin kurduğu Cumhuriyet eserlerle büyürken karanlıklarında üzerine güneş gibi doğdu.

Fırtınalı günler yaşadık ama gene aynı azimle yolumuza devam ettik. Dünya yüzündeki layık olduğumuz yere varabilmek için kötülükleri bir yana iterek var gücümüzle çalıştık ve çalışmaktayız.

***

Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Güzel yurdumuzda ihanete teşebbüs edenlerin başına Atatürk ilkeleri bir balyoz gibi inecek, laik temeller üzerine kurulan Cumhuriyet ilelebet laik kalacaktır.

1923’ten bu günlere kutladığımız Cumhuriyet bayramları nesilden nesillere aynı coşkuyla kutlanacak ve cennet vatanımız için canlarını vererek kanlarını döken şehitlerimizi daima şükranla anacağız.

***

Ay yıldızlı bayrağımız gururla güzel yurdumuzun üzerinde dalgalanırken birlik ve beraberlik üzerinde haykıracağız;

“Ne Mutlu Türküm Diyene.”