Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım ‘Başkan’ın Temcit Pilavı’ yazıma Büyükşehir Belediyesi’nden kamuoyunu doğru bilgilendirme adına cevap geldi. Kamuoyunu nasıl yanlış bilgilendirdiysem artık!

***
Deniliyor ki açıklamada; “Hafif Raylı Sistem gibi büyük projeler, projesinin hazırlanmasından finansmanının teminine kadar her alanda ince elenip sık dokunarak şehirlere kazandırılabilen önemli yatırımlardır...”
Sonuna kadar doğru. Tamam da, ben bunun aksini iddia etmedim ki. Böyle bir yatırımın önemsiz olduğunu da savunmadım.

***
Açıklama devam ediyor: “...Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın son Trabzon ziyaretlerinde de konu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından tekraren kendilerine iletilmiş, Sayın Bakanımız bütçe imkânlarını inceleyerek süreçte Hafif Raylı Sistemin Trabzon’a kazandırılacağını ifade etmişlerdir...”
Evet, ben de aynısını yazdım. Farklı bir şey demedim ki.

***
Açıklama devam ediyor: “...Başkan Gümrükçüoğlu’nun, yazarın yazısında ifade ettiği gibi “Kanada SNC-Lavalın firmasına fizibilite çalışması yaptırdık”şeklinde bir ifadeleri olmamıştır. Böyle bir fizibilite çalışması Sayın Gümrükçüoğlu’ndan önceki dönemde yapılmıştır...”
Ben, bu açıklama Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun açıklamasıdır diye bir şey yazmadım. Ancak bu açıklama belediye tarafından yayınlanmış bir açıklamadır. Eğer,Başkan Gümrükçüoğlu sadece kendisinden sorumlu ise ve başında bulunduğu belediye adına yapılan açıklamalardan bi haberse ona da söyleyecek tek kelimem yok.
***
Açıklama devam ediyor: “...Hafif Raylı Sistem projelerinin sahaya tatbiki için finansman temini yöntemlerinden biri de yurt dışı kredileridir. Lakin belediyelerin bu kredi taleplerine Hazine’nin olur vermesi için pik saatlerde 12-17 bin yolcu oluşması şartı aranmaktadır.Başkan Gümrükçüoğlu da o dönemlerde,düşünülen güzergahlarda bu şartların yerine getirilemediğinin yapılan çalışmalar neticesinde görüldüğünü kamuoyuna
ifade etmiştir...”
Ben de bu açıklamaların tersi bir şey kaleme almadım.

***
Açıklama devam ediyor: “...Yazar yazısının son bölümünde “Başkan Gümrükçüoğlu’nun raylı sistemin arkasına sığınarak önce başkan adaylığını kapmayı ardından da seçimde oy toplamayı hedefliyor”yorumunda bulunuyor. Yazarın niyet okuyuculuğuna soyunduğu bu ifadesinde de anlaşılıyor...”

Niyet okuyuculuğu! Bugüne kadar ne niyet okuyuculuğuna soyunmak ne de papatya falı açmak gibi hurafelerle işim olmamıştır. Bu işlere ülkede kimlerin soyunduğu zaten aşikar. Sadece işimin gereği olan yorumumu yaptım. Ve yine yorum yapmaya devam edeyim; yoruma saygı yoksa o makamları da işgal etmenin anlamı yok.
***
Velhasıl; Büyükşehir’den gelen açıklamayı defalarca okumama rağmen kamuoyunu nerede yanılttığımı bir türlü anlayamadım.
Anlayan varsa, ricamdır beni de aydınlatsın.
Kamuoyuna duyurulur.