ORKOP İSTİHDAM KAPILARINDAN BİRİ OLACAK

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, bir yandan saha çalışmalarını sürdürüyor bir yandan da önümüzdeki hafta açıklayacağı projelerle ilgili son detayları belirliyor. Katıldığı bir programda vatandaşların isteklerine göre şekillenecek projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Aydın, “ORKOP adını vereceğimiz bir projemiz var. ORKOP, istihdam kapılarından biri olacak. Bir çatı oluşturacağız. Evlerinde ürünlerini yapanlara bir numara vereceğiz. O numara içerisinde de, yıldızlı ve bölgesel lokantalarımızda satma konusunda köprü oluşturacağız. Sadece bahçede üretilen ürünlerle ilgili olarak da değil, el dokumasıyla yapılan ürünler de var. Vatandaşlarımıza bu konuda bir çatı oluşturacağız, hem kadın hem de beylerimizin yaptıkları ürünleri pazarlayacağız.” ifadelerini kullandı.

TDF ÇALIŞMALARINA YOĞUNLAŞTI

Nokta Atış - 29.04.2024 Nokta Atış - 29.04.2024

Trabzon Dernekleri Federasyonu, Trabzon'un Kurtuluş’unun 106. Yıldönümü münasebetiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 22-25 Şubat 2024 tarihleri arasında 4 gün süren muhteşem etkinliğe imza attı. Etkinliklere ilgi olağanüstü oldu. Dernek çalışmalarından bahseden TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, “Trabzon’da açtığımız, sekreteryası ve toplantı salonlarıyla her gün hizmet veren TDF Trabzon Temsilciliği’mizden sonra, İstanbul Fatih Cerrahpaşa’da, içerisinde çok amaçlı salonlar, gençlik ve kadın kolları birimleri, yönetim birimleri, öğrencilerimize ücretsiz kütüphane ve etüd merkezi bulunan ve Trabzon’umuzun emrinde olan, 6 katlı Trabzon evimizi, geçtiğimiz yıl 30 Nisan’da hizmete almıştık. Bizlere 8. şampiyonluğumuzu yaşatan Trabzonspor’umuza teşekkür ediyorum. Trabzon evimizde inşallah bir tarih müzesi ve Trabzonspor temsilciliğim için de çalışmalarımız devam ediyor.  Gelecek dönem Trabzon kız öğrenci yurdu inşa edecek, eğitim odaklı çalışmalara yoğunlaşacağız.” dedi.

MUHTARLIĞI GEREKSİZ GÖRENLERE CEVAP

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, 1829 yılından bugüne işleyen muhtarlık sisteminin tartışılır hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Türkiye’nin 31 Mart seçimleriyle birlikte yeni yerel yönetimlerini ve muhtarlarını seçmeye hazırlandığını hatırlatan Aktürk, “Ülke haritamızın bütününü oluşturan 50 bin 412 mahallenin muhtarlarını temsil ettiğimiz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak son günlerde 1829 yılından bu güne işleyen bir sistemle bu vatana hizmet eden camiamızın işlevselliği konusunun tartışılır hale getirilmeye çalıştığını görüyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki bu talihsiz açıklamalar camiamızın en basit tanım kavramından bu güne kadar yürüdüğü 195 yıllık hizmet tarihindeki işlevselliğinin tam manasıyla incelenmediğini göstermektedir.” dedi. Muhtarlık camiasını gereksiz gören akademisyen ve siyasetçiler olduğuna dikkat çeken Aktürk, “Geçmişten bu güne uzanan hizmet yolumuzdaki muhtarın, geçmiş tarihimizde oynadığı rol ve önemin toplumsal yapı içindeki, mahallelerimizdeki boşluğunun işlevsellikteki rolü denenerek ispatlanmış ve bu deneyimlerle düzenlenerek bu günlere gelmiştir. İnternet arama motorlarına ‘Muhtar ne iş yapar ?’ yazdığınızda kelime anlamı bakımından ‘seçilmiş kişi’ olarak ifade edilen muhtar; bir köyün ya da mahallerin yönetiminden sorumlu kişi olarak kabul görür. 5 yıllık görev süresi olan muhtar, köy ve mahallelerde tüzel kişiliği temsil eder. Mahalle ve köy halkı tarafından adaylar arasından seçilen muhtar, azaları ile birlikte mahalle ya da köyün idari işlerini yürütür. Bulunduğu bölgenin temsilcisi olmakla birlikte görev alanı içerisine giren bütün toplumsal konular onun sorumluluk alanını da teşkil etmektedir. Bu nedenle muhtarların küçük gibi görünen çok büyük görevleri vardır. Muhtarlık camiası devletin sahip olduğu en etkin ve hızlı iletim ağıdır. ‘Muhtar ne iş yapar?’ diyen Anadolu’yu bilmiyor demektir..!” ifadelerini kullandı.