DİKKATLİ YÜRÜTÜLEN SEÇİM SÜRECİ BAŞARIYI GETİRDİ

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

İl Başkanı Bak, “Türkiye genelinde büyük oy oranına ulaştığımızı, Trabzon’da merkez ilçeyi resmi olmasa bile elimizdeki verilere göre yaklaşık 10 puan önde götürdüğümüz görülüyor. Beşikdüzü’nde aynı şekilde. Maçka ve Çarşıbaşı’nda kafa kafaya yarış içindeyiz. Trabzon halkı değişim talebine olumlu tepki verdi. Ekonomik yönden çok yorulan insanlar bugün bu değişimden yana tavrı net koydu. Sonuçlar bizim için mutluluk verici. Ucu ucuna kaçırdığımız ilçelere üzülmemek elde değil. Bu ilçeler için de itirazlarımızı yapıyoruz.” dedi.

Bak, “Yerel seçim bazında iktidar Trabzon’dan 22 yıldır iyi sonuçlar aldı. İktidarın uygulamalarından, halkı yormasından, insanları yoksullaştırmasından, adaletten yoksun bıraktığı kentin böyle tepki vereceğini biliyorduk. Ortahisar’a baktığımızda genel seçimlerde 48 bin oy aldık, İyi Parti 28 bin oy alırken Ak Parti Cumhur İttifakı daha doğrusu 90 binin üzerinde oyu olduğunu biliyoruz. Bu kadar fark nasıl kapanır? Doğru aday çıkaracaksınız. Biz bunu yaptık. Bunun yanı sıra insanların neden adayımızı tercih etmesini sağlamaya çalıştık. Bugün yaptığımız çalışmanın sonucunu Ortahisar’da ve Beşikdüzü’nde aldık.” ifadelerini kullandı.

Bak, polemikten uzak seçim süreci için özellikle çaba sarf ettiklerini, kurulan komplolara karşı dikkatli olduklarının altını çizdi. Bak, seçim sürecinde özellikle vatandaşların ve partililerin “neden yürüyüş yapmıyorsunuz?” sorusuna “Biz zaten anketlerde öndeyiz.” diyerek her hangi bir komploya mahal vermediklerini vurguladı.

AK PARTİ KAYBEDİLEN TÜM SANDIKLARA İTİRAZ MI ETTİ?

Trabzon’da AK Parti kesin olmayan sonuçlara göre büyükşehirin yanı sıra 14 ilçeyi kazandı. Cumhur İttifakı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, şampiyon şehrin şampiyon başkanı olmayı arzuluyordu. Ancak ülke genelinde hakim olan hava Trabzon’da sandığa yansıdı. 

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında partililer zafer coşkusu yaşarken, Trabzon AK Parti teşkilatı SKM’de adeta derin sessizliğe büründü. Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın kendilerine ayrılan özel bir odada seçim sonuçlarını Seçim Koordinasyon Merkezi’nde anbean takip etti. Odaya ise kimse alınmadı. 

AK Parti, büyük çıkış yaparak sandıklara itiraz etti. Özellikle seçimin iktidar açısından kaybedilen ilçelerde. Alınan bilgiye göre Ak Parti seçimi kaybettiği tüm sandıklara itiraz etti.

GENÇ, MAZBATASINI NE ZAMAN ALACAK?

Nokta Atış - 30.04.2024 Nokta Atış - 30.04.2024

Trabzon’da sulh içerisinde yürütülen seçim sürecinin ardından şimdi gözler başkan adaylarının mazbatalarını ne zaman alacakları merak konusu oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Ahmet Metin Genç, mazbatasını 5 Nisan Cuma günü alacağı belirtildi. Mazbatasını Başkan Murat Zorluoğlu’dan alacak. Başkan Zorluoğlu, seçim günü oy kullandıktan sonra şehirden ayrılmıştı. Havalimanından uğurlanan Başkan Zorluoğlu, sosyal medyadan “Buluşmak üzere..” notunu paylaşmıştı.

“KAYA GİBİ BAŞKAN” TEZAHÜRATLAR EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığında partililer kesin olmayan sonuçlara göre zafer elde etmenin mutluluğunu yaşadı. Trabzon’da sandıkların açılmaya başlanmasının ardından sonuçlar gelmeye başladı. CHP, 10 yıl sonra Trabzon’da Ortahisar Belediye'sini kazanmanın sevincini yaşadı.

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, karşısında Ak Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın ile yarıştı. İlçe Başkanlığına gelen Ahmet Kaya büyük coşkuyla karşılandı. Partililer Kaya’yı tek tek tebrik etti. Gençler “Kaya gibi başkan” tezahüratları yaptı. Burada ilk açıklamasını yapan Kaya, “Allah’a şükürler olsun biz bu yola çıkarken inanarak çıkmıştık. Seçimleri kazanacağımızdan hiç tereddüdümüz yoktu. Çok şükür mahcup olmadık. Bizlere inanan bizlerle yol yürüyen, destek olan bütün arkadaşlarıma, dostlarıma, partililerime, Trabzonlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yakında mazbatamızı alıp göreve başlayacağız. Görev sürecimiz içerisinde de aynı hassasiyetle Trabzon’umuzun neresinde ne sıkıntısı varsa, nerede ne yapılması gerekiyorsa bir Trabzon sevdalısı, aşığı olarak gece gündüz koşturup hizmet etme gayreti içinde olacağız. Ayrım yapmaksızın Trabzon’da yaşayan her bir vatandaşım benim ailemin bir parçasıdır anlayışıyla hizmet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.