Nokta Atış - 27.04.2024 Nokta Atış - 27.04.2024

HAKLARI TESLİM EDİLMELİ

TBMM Kâtip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 8. Yargı Paketi ile emeklilere, taşeronlara ve kamu avukatlarına haklarının teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kadına yönelik şiddet konusunda iktidara çağrıda bulunan Suiçmez, 8 Mart'ta alanlarda olacaklarını ve kadınların haklı taleplerini barışçıl bir ortamda dile getirmeleri gerektiğini belirtti. Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi'nin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Suiçmez, “Geçici, mevsimlik ve Çaykur işçileri kadro istiyor, Emekliler seyyanen zam istiyor, Taşeronda kalan ve kadro alamayan çalışanlar kadro bekliyor, Emeklilikte adalet arayanlar çözüm bekliyor, kademeli emeklilik istiyorlar, sözleşmeli öğretmenler kadro, atanamayan öğretmenler atama bekliyor, staj ve çırak mağdurları, staj ve çıraklık süresinin SGK başlangıcı sayılmasını istiyor, esnaf ve çiftçiler, Bağ-Kur priminin 9000 günden 7200 güne düşürülmesini talep ediyorlar.” sözleriyle, vatandaşların sorunlarını çözecek hiçbir düzenlemenin 8. Yargı Paketi'nde olmadığını ifade etti. Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde ilan edilen kamu avukatlarına yönelik reformları sıralayan Suiçmez, bu reformların hayata geçirilmesi konusunda 2 yıllık bir sürenin belirlendiğini anlattı. Kamu avukatlarına yönelik söz konusu taahhütlerin yerine getirilmediğini belirten Suiçmez, “8. Yargı Paketi'nde de kamu avukatlarının sorunlarını çözecek düzenlemeler mevcut değil. 5 bin 500 kamu avukatı, 2019 yılından bu yana her yargı paketinde çalışma esasları ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını bekliyor. Devletin avukatları oyalanıyor, mesleğin itibarı yok ediliyor.” ifadelerini kullandı. Suiçmez, kamu avukatlarının beklentilerinin haklı olduğunu vurgulayarak, “Kamu avukatlarına, 8. Yargı Paketi ile hakları teslim edilmelidir.” diye konuştu.

SÖZDE ANKETLER NAFİLE ÇABADIR

Yerel seçimler öncesi Trabzon’da siyaset iyice hareketlendi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, anketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Mumcu, “Anketlerle alakalı sürekli olarak algı çalışması var. Bunu özellikle Ortahisar ilçemiz üzerinden yapıyorlar. Bunlar yine bir oyunun parçası. Biz de anketleri görüyoruz, yapıyoruz. Hiçbir anormal durum yok. Gerçek anket sahadır. Sahada istedikleri ilgiliyi göremeyenler masa başı sözde anketlerle algı yaratmanın peşine düşmüşler. Bunlar nafile çabadır. İnşallah 31 Mart akşamı alacağımız başarılı sonuçlarla milletimizin bu algı oyunlarını nasıl bozduğunu görecekler. Tüm teşkilatımızla birlikte buna inancımız tam. AK Parti bir dava hareketidir. Tüm teşkilatımız ve vatandaşlarımız bunun bilincinde. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ta tüm yol arkadaşlarımızla kenetlenerek, sandıkları patlatacağız. Hizmette herkesi kucaklayan anlayışımız devam edecek.” dedi. Bakalım bu açıklamalar nasıl karşılık bulacak.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DİKKAT!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde birçok bölgede elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Dolaylı Mahallesi, Esenyurt Mahallesi, İncesu Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Düzyurt Mahallesi, Gölçayır Mahallesi ve Kutlugün Mahallesi’nde yarın 09.00 ile 10.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Düzyurt Mahallesi, Gölçayır Mahallesi ve Kutlugün Mahallesi’nde yarın 09.00 ile 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Kaymaklı Mahallesi ve Bulak Mahallesi’nde yarın 08.30 ile 15.30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Çukurçayır Mahallesi, Boztepe Mahallesi ve Yenicuma Mahallesi’nde 5 Mart’ta 09.00 ile 09.30 15.30 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.  Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Çukurçayır Mahallesi’nde 5 Mart’ta 09.30 ile 15.30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Uyarmış olalım.