ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında Trabzonluların, tüm İslâm âleminin ve vatandaşların Kadir Gecesi’ni tebrik etti. Vali Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet(a.s.) tarafından ‘başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad’ olarak ifade edilen Mübarek Ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız günlerdeyiz. Paylaşma ve cömertlik ruhunun en derinden yaşandığı bu günlerde, Peygamberimizin ‘Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse Allah onun geçmiş günahlarını bağışlar’ hadisi ile bizleri müjdelediği Kadir Gecesi’ne nail olmanın sevinç ve huzurunu yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Yüce Rabb’imiz tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek ve çok özel bir gecedir. Yüce Allah’ın (cc) bizlere eşsiz nimetlerinden biri olan Kadir Gecesi’nde; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın nurlanması, manevi huzurumuzun artması ve Allah’ın rızasını kazanmak için biz kullara çok önemli bir fırsat sunulmaktadır. Bu mübarek gecenin ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa; sevgi, barış ve huzur getirmesi, gecenin feyiz ve bereketinden gereğince istifade edilmesi en büyük duamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, samimiyetle Rabb’imize yöneleceğimiz Kadir Gecesi’nde, tuttuğumuz oruçlarımızla birlikte yapacağımız tüm diğer ibadetlerin, dua ve niyazların kabul olmasını diliyor, Trabzonlu hemşehrilerimin, tüm İslâm âleminin ve vatandaşlarımızın mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.” Bizler de tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyoruz.

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI

Nokta Atış - 25.04.2024 Nokta Atış - 25.04.2024

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Ramazan ayının Kadir Gecesi ile zirveye taşındığını belirten Başkan Ekim, “Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayı, mübarek Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bu mübarek gecelerin hoşgörü ortamının gelişmesine ve güçlenmesine vesile olması, milletimizi ve bütün insanlığı kuşatması, yeryüzünde barış ve huzurun artmasını sağlaması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı bu gecenin ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini arzu ediyor, milletimizin ve Akçaabatlı hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” dedi.

İSTİHDAM İÇİN ÖNCÜ FİRMALAR ARANIYOR!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, istihdama hazır nitelikli personel için öncü firmalar arandığını açıkladı. TTSO tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının hibe faydalanıcısı olup Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığıyla yürütülen “Let's NEET Up! - Haydi Gençler İleri” projesi kapsamında, eğitimde ve istihdamda olmayan 120 gence Ön Muhasebe, Satış, Dış Ticaret, Kat Hizmetleri ve Ön Büro (Turizm) alanlarında mesleki eğitimler verilerek istihdama hazır nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda, belirtilen alanlarda personel ihtiyacı bulunan firmalarla irtibata geçilip genç işsizliğin azaltılmasına yönelik güçlü adımlar atılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. İlgili alanlarda mesleki eğitimlerini tamamlayan adaylar, eğitimlerin ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan sınavlara tabi tutulmuşlar ve sınavlarda başarı sağlayan adaylar MYK Sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Türkiye İş Kurumunun ‘Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki’ başlıklı işveren teşvikleri incelendiğinde, bu sertifikaya sahip kursiyerlerin istihdamında kolaylık sağlanacağı anlaşılmaktadır. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, projenin bir sonraki adımında İŞKUR'un Bireysel Eylem Planı programı aracılığıyla iş bulma ve arama yeteneklerini geliştirmektedirler. Bu aşamada, iş gücü piyasasına katılımı arttırmak isteyen işverenlerden işgücü talebi toplamak üzere bir form oluşturulmuştur. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak talebinizi beyan edebilirsiniz. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesQjakBavM2w4MeD2kHpjrVRlmSWwhEBEcS79zg9AF1Qq_gA/viewform

Konuyla ilgili detaylı bilgi için TTSO Proje Koordinasyon Ofisini ziyaret edebilir ya da ilgili numaralardan [(0462) 326 80 70 - Dahili 258 / 265] proje ekibine ulaşabilirsiniz.” denildi. Duyurmuş olalım.