KAHVERENGİ KOKARCA İLE ORTAK MÜCADELE

Nokta Atış - 01.05.2024 Nokta Atış - 01.05.2024

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret ederek, başta fındık olmak üzere tarım ürünlerine zarar vererek büyük bir tehlike arz eden kahverengi kokarca ile ilgili yapılacak çalışmalar konusunda bilgilendirmede bulundu. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, yapılan bilgilendirmeden sonra kahverengi kokarca ile ilgili daha önce başlattıkları çalışmaları da değerlendirerek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile önümüzdeki süreçte ortaklaşa bir mücadele programı uygulayacaklarını ifade etti.

İŞ YAŞAMINDA KADIN VE BAŞARI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu ile gerçekleştirilecek etkinlikler dizisinin ilki olan “İş Yaşamında Kadın ve Başarı” paneli, bugün TTSO Toplantı Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirilecek. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, panele Grant Thornton Türkiye Partneri, KOTEDER Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Sermaye Piyasaları Meclis üyesi Nalan Erkarakaş ile Koruncuk Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Açıkgöz'ün konuşmacı olarak katılacaklarını belirtti. Karbuz, panelde iş yaşamında kadınların nasıl başarıya ulaşabileceğinin, konuşmacıların kendi deneyimlerinden yola çıkılarak ele alınacağını ifade etti. Karbuz ayrıca deneyimlerin girişimci kadınlar için önemli bir rehber olacağına inandıklarını sözlerine ekledi. Etkinlik kapsamında 8 Mart Cuma günü saat 14.00'te “Kadınlarla El Ele Horonu Dik Oyna” başlıklı bir etkinlik de düzenlenecek. Ganita'da gerçekleşecek olan horon halkasına tüm vatandaşların katılımının beklendiği, bu etkinlik ile kadın ve erkeğin hayatın her alanında birlikte hareket etmesine vurgu yapmanın amaçlandığı vurgulandı.

OF’TA “ERİŞİLEBİLİR” HASTANE

Of ve bölgesine sağlık hizmeti sunan Of Devlet Hastanesi, engelli vatandaşlara yönelik olarak yapılan düzenlemeler ile “Erişilebilirlik Belgesi” aldı. Yaklaşık 16 ay önce yeni binasında hizmet vermeye başlayan Of Devlet Hastanesi’nde çalışmalar ve yenilikler hız kesmeden devam ediyor. Yeni Hastane’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Palyatif Servis, Günübirlik Servis, Gebe Okulu, Diyet Polikliniği, Mamografi birimi, Panoramik Diş Röntgen Birimi gibi birçok yenilik getirilen Of Devlet Hastanesi son olarak engelli vatandaşlara yönelik olarak yapılan düzenlemeleri ile “Erişilebilirlik Belgesi” aldı. Trabzon İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yerinde yapılan inceleme ve denetlemeler sonucunda Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın imzası ile Of Devlet Hastanesi’ne “Erişilebilirlik Belgesi” verildi. Of Devlet Hastanesi olarak Engelsiz Hastane olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başhekim Op. Dr. Şaban Uysal, “Bina girişine en yakın konumda yatay ve düşey işaretlemeli toplam 12 adet engelli araç park yeri, Erişilebilir güzergah ve girişlerde işaretlemeler, Bina girişinde erişilebilirlik standartlarına uygun danışma panosu yaptık. Danışma bankosunda indüksiyon döngü sistemi bulunmakta olup, bu işitme engelli bireylerin ortamda bulunan gürültü nedeniyle oluşan duyma zorluklarını ortadan kaldırmaktadır. Ana giriş holünde danışma masaları, Hastane içi ve dışında engelli bireylere hastane içi ve dışında refakat edecek tecrübeli işaret dili bilen personelimiz bulunmaktadır. Tüm alanlarda ve asansörlerde görme engelliler için Braille alfabesi bulunmaktadır. Ana girişte en yakın mesafede erişilebilir asansör olup, asansörün hangi katta olduğunu gösteren Braille alfabeli kat planı ile görsel ve sesli uyarı sistemi mevcuttur. Yatan hasta servisleri de engelli bireylere uygun standartlarda düzenlenmiştir. Of Devlet Hastanesi olarak Engelsiz Hastane olmanın gururunu yaşarken sorumluluğumuzun da farkındayız. Ayrıca bir gün bizimde engelli duruma düşebileceğimizi unutmamalıyız.” diye konuştu. Tüm hastanelerin ulaşılabilir olmasını ümit ediyoruz.