HEDEF SIFIR ATIK

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın gerçekleştirmeyi planladığı 14 ilkede 61 projeyi, görsel bir sunumla katılımcılara aktarırken, “Atık Yönetimi ve Eylem Planı “Hedef 0 Atık” balığı ile açıkladığı proje Türkiye’nin son yıllarda üzerinde durduğu en önemli konuların başına geliyor. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sn. Emine Erdoğan’ın 2017 yılında himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'nin, hayallerinin de ötesine geçerek uluslararası başarılara imza attığını ifade eden Ergin Aydın “  Bizlerde Trabzon’da Ortahisar Belediyesi olarak aileyi merkeze alan bir anlayışla, atıkların kaynağında ayırma bilincinin oluşması için çalışacak, sıfır atık alışkanlıklarını toplumsal tabana yaymak, israfı önlemek, atığın azaltılması, yeniden kullanımı ve geri dönüştürülmesine yönelik projeleri hızlıca hayata geçireceğiz.” dedi.

BELGEYİ ALAN İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) 23 Ocak 2024 tarihinde “OECD Good Laboratory Practices (İyi Laboratuvar Uygulamaları-GLP) Uygunluk Belgesi” almaya hak kazanan KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) personelinin katılımıyla Belge Takdim Töreni düzenlendi. Beşeri, zirai ve veterinerlik alanında ilaç etkin madde formülasyonu geliştirmek, preklinik Ar-Ge çalışmaları ile yüksek teknolojili araştırmalar yapmak, bu alanlarda ulusal ve uluslararası tanınırlık kazanmak vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimler sonucunda alınan “OECD Good Laboratory Practices (İyi Laboratuvar Uygulamaları-GLP) Uygunluk Belgesi” KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) Yönetim Kurulu Üyeleri ve personeline, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından takdim edildi. İLAFAR akademik ve idari personelini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, başarılı çalışmalarının devamını diledi. Türkiye’de İLAFAR ile birlikte OECD İLU Uygunluk Belgesi olan 12 merkez bulunmaktadır. Bu merkezlerin 9’u, özel sektör; 1’i, T.C. Sağlık Bakanlığı ve 2’si devlet üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. İLU Uygunluk Belgelerinin kapsamlarına bakıldığında ise KTÜ-İLAFAR, “Toxicity Studies” uzmanlık alanı ile bu belgeyi alan “İlk Devlet Üniversitesi” oldu.

Nokta Atış - 26.04.2024 Nokta Atış - 26.04.2024

8 MART’TA ALANLARDAYIZ

Neşe Özkan Arslan, KESK Trabzon Kadın Meclisi adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kadınların evlenme, boşanma, miras haklarını düzenleyen medeni yasaya, kız çocuklarının okullaşmasını engellemek için de laik karma eğitim sistemine saldırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı kamusal yükümlülüklerini taşere ederek tarikatlarla protokoller yapıyor, gerici tarikatları sivil toplum kuruluşu ilan ediyor! Aileden eğitime, yasalardan kamusal kurumlara her alanı dinselleştirmeye, kadınları ve kız çocuklarını en çok şiddet gördükleri yer olan eve geri göndermeye çalışıyorlar. Kamusal alanda kadının resmine bile tahammül edemeyip silik bir silüete indirgeyenlerle ittifak halinde yaşamlarımızı cehenneme çevirmek istiyorlar. Yaşamın her alanında dinin ve dini söylemlerin hakim olması kadınların eğitim, çalışma, sokağa çıkma, evlenme, boşanma haklarının yok edilmesine yönelik açık bir saldırıdır. Laikliği kazanacak ve bu gerici kadın düşmanı saldırıyı durduracağız. Mücadelemiz şiddetten arınmış, eşit, özgür ve laik bir yaşam için, emeğimiz, bedenimiz ve hayatımız için. Hazırlanın, bu ülkenin aydınlık günleri için 8 Mart’ta alanlardayız. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yan yanayız, bir aradayız. Karanlığa karşı biz varız. Biz kadınlar yüzyıllardır biriktirdiğimiz mücadele ve dayanışma gücümüzle yeni bir dünyayı kuracağız. Yaşamın her alanında; sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa, patriyarkaya, erkek şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz!!!”