YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde trafik kazalarında 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 1047 kişinin yaralandığın bildirerek yola çıkacaklara uyarılarda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 9 günlük bayram tatili için yolculukların başladığını, emniyet ile jandarma trafik ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını ve denetimleri büyük hassasiyetle sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Bayram tatilinin birinci günü 6 Nisan Cumartesi tarihinde 24 saatlik sürede, 651 trafik kazası meydana geldi. 411 bin 588 araç denetlendi, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1047 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz.” Lütfen trafikte kurallara uyarak dikkatli olalım, bayram tatili acıya dönüşmesin.

İYİLİK HAREKETİ DEVAM EDİYOR

Nokta Atış - 25.04.2024 Nokta Atış - 25.04.2024

Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran ülkelerden biri olan Türkiye, Türk Kızılay ve AFAD işbirliğinde yürütülen çalışmalarla bugüne kadar yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı. 3 bin tonluk 9'uncu insani yardım gemisinin de Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra yola çıkması planlanıyor. Derlenen bilgilere göre, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran ülkelerden biri olan Türkiye, bir yandan elektrik, gıda ve temiz suya erişimleri tükenen masum siviller için yardımlarını artırarak sürdürüyor bir yandan da uluslararası alanda insani diplomasi çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'nin Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle yürüttüğü insani yardım operasyonları sayesinde bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemi ile yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesi Gazze'ye ulaştırıldı. Türk Kızılay, 3 bin tonluk 9'uncu insani yardım gemisini Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra Gazze için yola çıkarmaya hazırlanıyor. Gıda, giyim, hijyen, barınma ve bebek malzemeleri ile tıbbi ürünler gibi acil ihtiyaçları taşıyacak iyilik gemisinin Mersin Limanı'ndaki yükleme çalışmaları devam ediyor. Türk Kızılay'ın Gazze halkı için ramazan ayı öncesinde gönderdiği 2 bin 737 tonluk acil yardım malzemesi yüklü iyilik gemisinin de indirme işlemleri tamamlandı. El-Ariş Liman sahasında geçici depo oluşturan Türk Kızılay ve AFAD yetkilileri, Türkiye'den gönderilen insani yardım malzemelerini öncelikle bu depoya indiriyor. Yardımlar, buradan İsrail ve Mısır'ın koordine ettiği tırlarla Refah sınır kapısı üzerinden Gazze'ye sevk ediliyor. Öte yandan Türk Kızılay, Gazze'ye Ürdün üzerinden de yardım göndermeye başladı. Yapılan planlamalarla, yakında günlük 24 TIR’ın Ürdün'den Gazze'ye geçişinin mümkün olması bekleniyor. MÜSİAD, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlar ve Türk milletinin desteğiyle yürütülen yardım kampanyası kapsamında gıda, tıbbi malzeme gönderimi, ambulans tedariki ve nakdi yardımlar gelecek günlerde de devam edecek.

KİŞİSEL VERİ İHLALİNE CEZA YAĞMURU

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Faruk Bilir, 7 Nisan “Kişisel Verileri Koruma Günü” dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bu yılki etkinliklerinin temasını “Teknoloji ve Çocukların Kişisel Verilerinin Korunması” olarak belirlediklerini açıklayan Bilir, KVKK'ye bugüne kadar yapılan başvurular ve verilen kararlar hakkında bilgi verdi. Bilir, “Bugüne kadar 40 bin 503 ihbar, şikayet ve başvurudan 38 bin 753'ü sonuçlandırıldı. 1352 veri ihlal bildirimi kurula intikal etti, bunlardan 295'i ilan edildi. Yapılan incelemeler sonucu 573 milyon 25 bin lira idari yaptırım uygulandı. Kanun kapsamında 1104 hukuki görüş verildi. Yurt dışına veri aktarımında yeterli nitelikleri taşıyan 8 taahhütname ise kurul tarafından onaylandı." diye konuştu.