MAĞMAT BOĞAZINA  GES VE RES KURULACAK!

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, “Mağmat GES VE RES” başlıklı projesi ile ilgili olarak “ Daha güzel bir gelecek için, yaşanabilir bir çevre, tertemiz bir doğa için Ortahisar’ımız enerjisini kendisi üretecek, çevreye yük olmayacak. Bunu da kuracağımız yenilenebilir enerji yatırımlarıyla; yeni GES, RES tesisleriyle başaracağız. Mağmat Boğazında Belediyemizin kendi arazisinde bunu yapacağız. Bu konuda İlbank teknik ekibi çalıştı. En verimli şekilde Mağmat Boğazında çalışacağı sonucu çıktı. Kurulacak güneş enerjisi santralinin yılda 4 milyon 250 bin kilowatt saat enerji üretecek. Ülkemizin attığı en önemli adımlardan biri olan “enerjide bağımsızlık” ilkesi ile kendi enerjisini kendisi üreten ve bunu yaparken de enerjisini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üreten Türkiye’nin öncü şehri olmaya devam edeceğiz” dedi.

YOMRALI KADINLAR  GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlar matinesi düzenledi. Yomra Kültür Merkezinde düzenlenen programa sadece kadınlar katıldı. Gönüllerince eğlenen Yomralı kadınlar, Başkan Bıyık'a teşekkür etti. Geride kalan 5 yıl boyunca kadınların huzur ve mutluluğu için bir çok projeye imza attıklarını ifade eden Başkan Bıyık, yeni dönemde de kadınlara özel çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kendilerinden önce Yomra'da kadınların yürüyüş yapabileceği, çaylarını içip çocuklarını gezdirebilecekleri tek bir alan dahi bulunmadığını ifade eden Başkan Bıyık, "5 yılda Yomramızı sosyal alanlarla donattık. Yürüyüş yolu, Hürriyet Parkı, Cumhuriyet Parkı gibi hizmetlerimizden en başta kadınlarımız yararlanıyor. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sadece kadınların katılabileceği bir program gerçekleştirdik. Yeni dönemde Yomralı hanımefendilere özel yeni çalışmalarımızda olacak" diye konuştu.

Nokta Atış - 24.04.2024 Nokta Atış - 24.04.2024

Yeşil Yol Derneği özel öğrencilerle buluştu

Yeşil Yol Derneği, Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile Pekünlü Merkez Pidede bir araya geldi. Dernek Başkanı Zafer Mollahüseyinoğlu yaptığı konuşma da, "Böyle sıcak bir ortamda kıymetli öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte bu güzel iftar sofrasında buluşmaktan son derece mutlu oldum. Daha güzel programlarda hep birlikte buluşmak dileğiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum." ifadelerini kullandı. Veliler adına konuşan Fatma Bekaroğlu da¸ "Özel eğitime ihtiyacı olan bütün öğrencilerimizin velileriyle, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla bu tür farklı ortamlarda buluşmalarını, sosyalleşmeleri ve topluma uyum becerilerinin kazandırılması açısından bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin son derece önemsiyoruz. Her yıl her etkinlikte özel çocuklarımızın yanında olan Yeşil Yol Derneğimize ve yönetim kuluna, özel çocuklarımızı bu nezih ortamda ağırlayan Pekünlü Merkez Pideye şükranlarımı sunuyorum.” dedi.