KENT-ÜNİVERSİTE BÜTÜNLEŞMESİ MASAYA YATIRILDI

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bir dizi temas için gittiği Ankara’da Trabzon milletvekillerini ziyaret etti. Ziyarette, şehir-üniversite bütünleşmesi ve çalışmalar görüşüldü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Ankara temasları çerçevesinde, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyaretlerde, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin projeleri hakkında milletvekillerine bilgilendirmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ olarak Trabzon’a, bölgeye ve ülkeye katkı sunmaya devam ettiklerinin altını çizerek, “Üniversite-şehir bütünleşmesine büyük önem vererek devam ettiğimiz çalışmalarımızla hem üniversitemizin uluslararasılaşma sürecini devam ettiriyoruz, hem de şehrimiz ve bölgemizin kalkınması noktasında çalışmalara ağırlık veriyoruz.” dedi. Görüşmelerde üniversite-kent iş birliği çerçevesinde yürütülen projeler, iş birliklerinin daha da güçlendirilmesi, akademik alanda yapılan çalışmaların Trabzon’a etkisi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin son zamanlarda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapması konuları görüşüldü.  Ziyaretler, Trabzon milletvekilleri ile yapılan verimli istişarelerin ardından sonra erdi.

Nokta Atış - 17.05.2024 Nokta Atış - 17.05.2024

ANKARA'YA ÇAĞRILMIŞ

AK Parti Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir’ın partisinin Yomra Belediye Başkan Adayı olacağı öne sürüldü. İlçede sevilen ve vatandaşlar tarafından da kendisine teveccüh gösterilen Özdemir’in, Ankara’ya çağırıldığı öğrenilirken Ankara’dan aday olarak döneceği iddia edildi. Bu gelişme ile AK Parti’den aday adaylığını açıklayamaya ve istifa etmeye hazırlanan aday adaylarının da şimdilik geri adım attığı gözlemlendi.

FARKINDALIK EĞİTİMİ

Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesi Afet Farkındalık Eğitimi’ne ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği farkındalık eğitiminde Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna, bu gerçeğin kabullenilip deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacakların bilinmesinin depremin olası zararlarının azaltılması için en büyük önlem olduğuna vurgu yapıldı. Yapılan sunumların ardından afetlerdeki doğru davranış şekillerinin deneyimle kazanılmasını sağlamak amacıyla deprem simülasyon TIR’ında program devam etti.