MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAĞIZ

Nokta Atış - 23.04.2024 Nokta Atış - 23.04.2024

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç, milletin eser belediyeciliğini özümsemiş adayları tercih edeceğinden kuşkusu olmadığını dile getirdi. Başkan Genç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhur İttifakımızın 18 ilçe belediye başkan adayı ile birlikte ‘kimlikli, yatay mimari eksenli, değer üreten, doğal varlığına ve medeniyet mirasına sahip çıkan, tüm kesimleri kucaklayan’ bir vizyonla geleceğe söz söyleyen ve iz bırakan bir şehir inşa etmek için tam kadro milletimizin emrinde olacağız. ‘Eser Siyaseti’ anlayışımızı yerelde ‘Eser Belediyeciliği’ olarak devam ettireceğiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın, eser siyasetini, eser belediyeciliğini özümsemiş adayları tercih edeceğinden kuşkum yok.” 

TÜM KARADENİZ SAHİLİ TEHDİT ALTINDA

Samsun’da yaşanan deprem sonrası Trabzon’dan açıklama geldi. AFAD dün gece saatlerinde Karadeniz'de merkez üssü Samsun'un Atakum ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaklaşık 18 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Merkez üssü Samsun Körfezi-Atakum ilçesine 17,48 kilometre mesafede olan depremin, 18,27 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Yaşanan bu deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş önemli açıklamalarda bulundu. Bektaş, “Tüm Karadeniz sahili güneyden KAF, kuzeyden ise Karadeniz Fayının tehdidi altında. Kuzey Anadolu Fay Sistemi Karadeniz'e kadar yayılan geniş bir alanda paralel kollardan oluşur. Denizdeki fayların hızları birkaç mm/yıl olduğundan çok uzun olan deprem peryotları da bilinmemektedir. Karadeniz’de KAF’a paralel uzanan sismik kuşak bir deprem kaynağı olup Karadeniz fayı olarak bilinir. Bu fay, 1968’de Bartın’da M 6,6 büyüklüğünde bir deprem üretmiştir. Tüm Karadeniz sahili güneyden KAF, kuzeyden ise Karadeniz Fayının tehdidi altında olup, deprem çekincesi M 6,6 dır.” ifadelerini kullandı.

KALPLERE DOKUNAN PROJE

Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezinde Matematik Öğretmeni Tuncay Beşel, ÇEDES Değerler Eğitimi Kulübü bünyesinde, ‘İyilik Neferleri’ ekibi kurarak ihtiyaçlı ailelere yardım eli uzatıyor. Beşel sosyal sorumluluk projesini şöyle açıkladı: “Amacımız, Milli Eğitim Bakanlığımızın değerler eğitimi konuları içerisinde yer alan ‘iyilik’ duygusunu gençlerimize aşılamak. Sosyal sorumluluk kapsamında farkındalık oluşturmak için yaptığımız bu proje çalışması öğrencilerimizin iyilik yapma hazzını hissetmeleri, mesleklerini iyilik yönünde de kullanmaları, yardıma muhtaç insanlara, yetimlere, öksüzlere, mağdurlara yardımda bulunmaları gibi amaçları da içermektedir. Mevlana’nın dediği gibi; İyilik aradın mı, insanda kötülük kalmaz.” Diğer okullarla ve STK’larla işbirliği yaparak projeyi genişletmek istediklerinden bahseden Beşel, “Destek olmak isteyenleri her zaman yanımızda görmek isteriz. İhtiyaçlı aileleri tespitte bizlere muhtarlarımız yardımcı olmaktadır. Örneğin Bahçecik Mahallesi Muhtarımız Sezai ÖZTÜRK beyefendi yardımcı olanlardan birisidir. Projemize destekte bulunan değerler eğitimi kulübü öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, muhtarlarımıza, iş adamlarına, okul idaremize, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.