O ZOR GÜNLERİN DESTANI

Nokta Atış - 26.04.2024 Nokta Atış - 26.04.2024

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Suiçmez açıklamasında, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşı'mızın kahramanlarından, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ayrıca milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın yaratıcısı, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi. Suiçmez, Mehmet Akif Ersoy'un, milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki birlik ve beraberlik ruhunu güçlü bir şekilde ifade ettiğine dikkat çekerek, “İstiklal Marşı, o zor günlerin sadece bir tanığı değil, aynı zamanda yürekten bir destanıdır ve bugün de bizlere yol göstermeye devam etmektedir. İstiklal Marşı, milli mücadelemizin sembollerinden biri olarak, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık aşkının ebediyen yaşamasını sağlamaktadır. Bu anlamlı günde, marşımızın kabulünün 103. yılında, gelecek nesillere de bu değerleri aktarmak ve yaşatmak adına bir kez daha kenetlenerek, büyük Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetini daima koruma sözü veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TARİHTEN DERS ALINMALI

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, İstiklâl Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Genç, “Türk milleti bundan 103 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlığına kast edenlere karşı bütün imkânsızlıklara rağmen destansı bir mücadele verdi. Yedi düvel diye tabir edilen emperyalist ülkelere karşı istiklâl ve mevcudiyetini korumak için bütün varını yoğunu ortaya koyarak tarihte emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı yazdı. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminde hayat bulan İstiklâl Marşı bu kahramanlık destanının ruhunu ve maneviyatını ilmek ilmek işleyen timsal bir eserdir.” ifadelerine yer verdi. İstiklâl Marşı'yla ilgili Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından zikredilen, “İstiklâl Marşı bir daha yazılamaz. Kimse bir daha İstiklâl Marşı yazamaz, ben de yazamam! Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!” sözlerini hatırlatan Başkan Genç, “Milli Şairimiz tarafından zikredilen bu sözler, tarihten ders alarak bundan yüzyıl önce olduğu gibi; bugünlerde de vatanımıza göz diken emperyalistlere karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiğini en güzel şekilde ifade etmektedir. Bu vesilelerle bir kez daha muzaffer şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” cümlelerine yer verdi.

REFAKATÇİ EVİNİ BİZ YAPACAĞIZ

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, Trabzon’da kurulan Hemşeri Dernekleri Platformunu ziyaret etti. Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneğini ziyaret eden AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Sadettin Okay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Mürteza Eroğlu, Trabzon Giresunlular Derneği Başkanı Cemil Alpaslan ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin bir araya gelerek oluşturdukları Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Hemşeri Derneklerinin Trabzon’da örnek bir dayanışma sergilediğini belirten Aydın, “Bayburt-Gümüşhane-Giresun ve Artvin dernek başkanlarımızı kutluyorum. Trabzon’da hemşeri derneklerimizim öneminin ve değerinin farkındayız. Her konuda onların yanında olacağız. Hemşeri Dernekleri’nin Trabzon’da ısrarla ve çok haklı bir şekilde gündeme taşıdıkları hasta yakınları Refakatçi Evi Projesini de yapmak inşallah bize nasip olacak. Bu konuda söz verdik ve en kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz.” diye konuştu.