"TÜRKİYE, ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINDA ÇAĞ ATLADI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 22 yılda yapılan yatırımlar ve kalkınma hamleleriyle Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısında çağ atladığını, 2002'den bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla demir yollarında büyük mesafeler kat edildiğini belirtti. Türkiye'de 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamlayarak vatandaşların kullanımına sunduklarını belirten Uraloğlu, demir yollarında iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleriyle ülkenin çehresini değiştirdiklerini kaydetti. Uraloğlu, mevcut demir yolu hatlarının tamamen yenilendiğine ve 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunun 13 bin 919 kilometreye yükseltildiğine dikkati çekerek, "2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa edildi. 2 bin 505 kilometre olan sinyalli hat uzunluğumuzu 8 bin 46 kilometreye, 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğumuzu ise 7 bin 142 kilometreye çıkardık." ifadesini kullandı.

Nokta Atış - 29.04.2024 Nokta Atış - 29.04.2024

UDEF ÖĞRENCİLERİN YANINDA

UDEF Trabzon Temsilciliği Ramazan ayında uluslararası öğrencilere yönelik seferberlik başlattı. Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, Ramazan ayında uluslararası öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalarla, binlerce uluslararası öğrencinin yanında olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dernek, sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, manevi ihtiyaçları da karşılayarak, öğrenciler arasında güçlü bir dayanışma ruhu oluşturdu. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen 45 iftar programı, binlerce öğrencinin bir araya gelerek paylaşım ve dayanışma içinde olmasını sağladı. Dernek, bu programlarla sadece bir sofrada değil, kalplerde de bir araya gelmeyi başardı. Ayrıca, 75 kumanya dağıtımı ve 90 sahur paketi dağıtımıyla da öğrencilere gıda yardımı sağlandı ve onların temel ihtiyaçları karşılandı. Dernek, ayrıca eğitim ve kültürel etkinliklerle de öğrencilere destek oldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdulkadir Yılmaz şunları söyledi: "Dernek olarak, her zaman öğrencilerimizin yanında olmanın ve onlara destek olmanın önemini vurguladık. Ramazan ayı, bu değerlerimizi bir kez daha pratiğe dökebileceğimiz bir fırsat oldu. Binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz iftar programları, kumanya dağıtımları ve sağladığımız maddi yardımlarla, öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bundan sonra da dernek olarak uluslararası öğrencilerimizin yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü onları desteklemek, bizim için bir görevdir."

ÖZEL İMPERİAL BAYRAMLAŞTI

Özel İmperial Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cemil Bayarslan ve hastane yöneticileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla, yatan hasta ve nöbetçi personeli ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Bayramda hastanede görev yapan personeli ve bayramı hastanede geçirmek zorunda olan hastaları tek tek ziyaret ederek bayramlarını tebrik eden hastane yöneticileri, personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek tedavi gören hastalara da acil şifalar diledi. Tüm vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Başhekim Bayarslan, "Başta hastanemizden sağlık hizmeti alan hastalar olmak üzere, büyük gayret ve özveri ile sağlık hizmeti sunan hastane çalışanlarımız ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum" dedi.