MAÇKA BELEDİYESİ CHP MECLİS ÜYELERİ

Maçka Belediyesi CHP Meclis Üyeleri; Turhan Eyüboğlu, Yıldırım Eyüboğlu, Ferdi Gökçen, Necmettin Aydemir, Hamit Kölemenoğlu oldu. CHP’li üyeler Meclis’in üçte birine sahip olmasından dolayı gurup kurdu. İlk Meclis toplantısında yapılan seçimde üç kişiden oluşan İmar planlama komisyonuna Yıldırım Eyüboğlu ve yine üç kişiden oluşan Bütçe Planlama Komisyonuna Necmettin Özdemir seçildi. Seçim sonuçlarına göre CHP Meclis Üyesi Turhan Eyüboğlu Büyükşehir Meclisi’ne katılım hakkı kazandı. Maçka Belediyesi Meclis toplantısında CHP gurup sözcüsü Turhan Eyüboğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz sizin rakibiniz değiliz. Biz size yardımcı olmak için buradayız. Kavgacı siyaset değil uzlaşmacı siyasetin yanında olacağız. Biz size elimizi uzatıyoruz tutarsanız kolumuzu vermeye hazırız. Maçka’ya iyi işler yapmak için hep yanınızda olacağız. Ortak akıl ile yapacağınız her işte yanınızdayız. Biz Maçka’nın gelişimi için atacağınız her adımda yanınızda olacağız. Alınacak kararların detayını bize ulaştırırsanız inceleme ve yorum yapma bilgisine ulaşırız. Ona göre olumlu karar verme imkanımız olur. Parti kararları doğrultusunda ters düşeceğimiz konular olacaktır. Bunu doğal bir girişim olarak algılamalıyız. Kısacası bizi dost arkadaş ve Maçka’nın geleceğini şekillendiren bir topluluğun parçası olarak görmenizi arzu ediyoruz.”

Nokta Atış - 22.04.2024 Nokta Atış - 22.04.2024

YAĞMURCU OYUNU KALDIRILDI

Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen ‘ Yağmurcu’ adlı oyun kaldırılarak sahnelenmeyeceği öğrenildi.  Oyunun beğenilmediği belirtildi. Oyunun konusu şöyle idi: Kurak bir yaz gününde Amerika’nın orta-batı eyaletlerinden birinde geçen bir “aşk ve umut” hikayesi. Topraklar sıcaktan kavrulurken, “Yağmurcu” olduğunu ve 100 Dolar’a yağmur yağdırabileceğini iddia eden, hayal dünyası çok geniş, özgüveni yüksek, son derece tutkulu Starbuck’un ortaya çıkmasıyla, mutsuz ve umutsuz Cury ailesinin hayatı bir anda değişir. Özellikle; yaşı ilerlediği ve güzel olmadığı için “evde kaldığı” düşüncesine kapılıp karamsarlaşan Lizzie’nin iç dünyası ve duygusal yaşantısı alt üst olur. Starbuck’un bu kısa süreli varlığı sadece Cury ailesine değil, hayallerinin peşinden koşmaktan korkan, kendini sevgiden yoksun bırakan tüm kasaba halkına iyi gelir. Beklenmedik bir anda başlayan yağmur tıpkı Starbuck gibi ruhları serinletir; bereket, umut, sevgi ve mutluluk getirir. Kendine ve sevgiye inanmanın, tutku ve hayallerin peşinden korkusuzca koşmanın, insan olup insan kalmaya devam etmenin, kendini bilmenin önemini anlatan sıcacık bir müzikli oyun.

SGK'DEN 325 AVRO DESTEK

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 avro destek verilecek. SGK, “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamlandı. AB'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere ayda 325 avro destek verilecek. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de hedeflendiği projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın faydalanacak. Projeden yararlanma şartları ve başvuru linki, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak.

Editör: Sonnur Örnek