MUHTAR ADAYLARINA  SAĞDUYU ÇAĞRISI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde muhtar adaylarına bir dizi tavsiyelerde bulunarak sağduyu çağrısında bulundu. Demokrasinin en küçük fakat en önemli yerel yönetimlerden biri olan muhtarlık camiasında da 31 Mart öncesi seçim yarışı yaşandığını hatırlatan Aktürk şunları söyledi: "Camiamıza ve milletimize yakışır örnek davranış sergileme yükümlülüğümüzü de göze alırsak olması gerekende en yakışır şekilde seçimlere kadar bir demokrasi şöleni havasında bu iklimi yaşamak. Ancak bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok camiamıza olan ilgi karşısında doğal olarak mahallelerimizde ciddi bir aday potansiyelimiz de söz konusu. Bu rekabet durumu farklı problemler ve gerginlikleri de seçim süreci içerisinde kendi içinde karşımıza çıkarıyor. Şu unutulmamalıdır ki; muhtarlık bir hizmet camiasıdır. Birbirimizin kalbine, şahsiyetine, onuruna dokunmadan bu yarışı tamamlamak millet olarak bizlere yakışandır. Makam, mevki her şey geçicidir. Seçimler bir bayrak yarışıdır. Yaşanan her ne olursa olsun milletin sağduyusu ve iradesi sandık başında hakkıyla tecelli edecektir. Ona göre davranış biçimi sergilenmelidir."

AKÇAABAT’TA  KALYONCU FAKTÖRÜ

31 Mart Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala, seçim sonuçlarının en çok merak edilen ilçelerinden olan Akçaabat, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Akademisyen Osman Kalyoncu, saha çalışmalarında hız kazandı. Yorulmak nedir bilmeden her gün ilçenin farklı bir lokasyonunda çalışmalarına devam eden kalyoncu, son olarak Darıca mahallesinde vatandaşla buluştu.

İlk olarak Akçaabat’a bağlı Darıca mahallesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi lokaline giden Osman Kalyoncu burada vatandaş ile güncel konular hakkında sohbet etti sonrasında ise seçimin kazananı olup, göreve geldiği taktirde hayata geçirmeyi planladığı projelerini Darıca sakinleri ile paylaştı. Vatandaş ile samimi bir diyalog kuran Kalyoncu, aynı zamanda da vatandaşın sorunları hakkında karşılıklı istişarelerde bulunarak, talep ve önerileri almayı da ihmal etmedi.

Darıca Mahallesi ziyareti sonrasında Akçaabat Balıkçılar Kooperatifi Lokaline giden Kalyoncu, burada Akçaabat Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Coşkun Şenkaya tarafından karşılandı. Kalyoncu; Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticileri İle birlikte Akçaabat Su Ürünleri Kooperatifi Lokalinde vatandaşların sorunlarını dinledi ve projelerinden bahsetti.

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular  Derneği iftarda buluştu

Nokta Atış - 28.04.2024 Nokta Atış - 28.04.2024

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Etkinliğe Trabzon dernekleri ve sivil toplum kuruluşları Trabzonlu sanatçılar, Üniversiteli Trabzonsporlular Derneği üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan dernek başkanı İsmail Turgut Öksüz, “Ben sizlerin dernekçiliği kalben gönül vermeye çalışan bir kardeşinizim. Bizim gençlerimizin devralacağı sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere örnek olmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan üniversiteli kardeşlerimiz var. Bünyelerinde yaklaşık 200 kişi var, mezun olan arkadaşlarımız var. Gençlik kollarına alıyoruz. Allah nasip ederse bayrağı onlara teslim edeceğiz. Biz farklı bir coğrafyanın insanlarıyız. Biraz yapımız gereği asi insanlarız. İstanbul’daki Trabzonluları birleştirmeye yemin ettim. Ama bu sizin desteğinizle olacak. Ülke olarak herkesin ötekileştirildiği bir yere doğru gidiyoruz. Bazı illerde ülkeyi Trabzonlular yönetiyor algısıyla dernekler kuruluyor. Bu durumun takipçisiyiz, farkındayız ve istişaresini yapıyoruz. Biz bu işi gönülden yapıyoruz. Bir ve beraber yapıyoruz. Dernekçiliğin içinden geliyoruz biz. Bu birlikteliği daha iyi bir yer konuma getirerek taçlandırmamız lazım” açıklamalarında bulundu.