AK PARTİ’DE YENİ ATAMALAR

AK Parti Trabzon İl Yönetimi'nde görev değişiklikleri yapıldı. 31 Mart yerel seçimlerinin geride kalmasının ardından siyasi partiler kendi içlerinde de hareketlilik yaşıyor. AK Parti Trabzon İl Yönetimi'nde olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. İl yönetiminde iki isim yeni görevlerine atandı. Görev değişiklikleri olarak Yerel Yönetimler Başkanlığı'na Alper Bektaş; Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanlığı'na Köksal Aygün getirildi. Atamalar sonrası konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Başkanlarımıza yeni görevlerinde başarılar diler; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daim olmasını dilerim.” dedi.

Nokta Atış - 28.04.2024 Nokta Atış - 28.04.2024

YATIRIM ADASI TRABZON'UN GELECEĞİDİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleri, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi'ye ve Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Araklı Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Avni Coşkun Çebi'yi ziyaret etti, görev döneminde başarılar diledi. Ziyarette yürütülebilecek ortak projeler, özellikle Araklı'ya kurulması planlanan karma OSB ve Tekstilkent ile turizm yatırımları konusunda istişarede bulunuldu. Ardından TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Arsin belediye başkanı seçilen Hamza Bilgin'i ziyaret etti, görev döneminde başarı dileklerini iletti. Ziyarette başta turizm ve sanayi olmak üzere yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi projesinin geldiği aşama konusunda bilgi verdi. Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, “Yatırım Adası sadece Arsin'in değil Trabzon'un geleceği demektir.” ifadesini kullandı.

MİLLET BAHÇELERİ YAZA HAZIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinin her bir yerini yemyeşil hâle getirme hedefiyle hayata geçirilen millet bahçeleri yaza hazır hale getirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların doğa ile buluşması, yeşil koridorlarla nefes almasını sağlamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında hizmete sunulan millet bahçelerinin yenilerinin yapımı devam ediyor. Ülke genelinde 100 milyon metrekare hedefi kapsamında 2018'den bu yana 237 millet bahçesi hizmete açılırken, 275 millet bahçesinin yapımı ise aralıksız sürüyor. Havaların ısınması ile özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için tercih ettiği millet bahçelerinde gerekli düzenlemeler yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, millet bahçelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konan “2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma” hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güç olduğunu belirtti. Çevre alanında gerçekleştirilen hizmetleri, millet bahçesi projeleriyle taçlandırdıklarını vurgulayan Özhaseki, “Şehirlerimiz, millet bahçelerimizle nefes alıyor. Şehirlerimizin merkezinde, yeşilin binbir tonuna sahip, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla millet bahçelerimiz vatandaşlarımızı bekliyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Sonnur Örnek