TIR KUYRUĞUNA PARK ÇÖZÜMÜ!

Nokta Atış - 23.04.2024 Nokta Atış - 23.04.2024

Sarp Sınır Kapısı’ndaki yoğunluk nedeniyle dönem dönem yaşanan TIR kuyruklarının önüne geçmek için TIR parkı için çalışma başlatılacağı belirtildi. Konuyla ilgili Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Sektörel Faaliyetler Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Sarp Sınır Kapısındaki yoğunluğun azaltılması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Sarp Sınır Kapısında alan yetersizliği nedeniyle birçok sıkıntı yaşandığını ve bu nedenle Sarp'tan Arhavi ilçesine kadar Karadeniz Sahil Yolu boyunca kilometrelerce uzunlukta TIR kuyrukları oluştuğunu belirten Çelebi, “Gerçekten hizmet verilen yolcu ve araç trafiği ile fiziki alan karşılaştırıldığında dünyanın belki de en yoğun sınır kapısı durumunda olan Sarp’daki yoğunluk küçük dokunuşlarla azaltılmaya çalışılıyor. Bir süre önce Sarp’ta yaptığımız son toplantıda TIR’ların gümrüklü sahaya ilk giriş yerine iki adet daha kantar koyulması gündeme geldi. Ama kesin çözüm tabii ki alanın genişletilmesi, TIR parkı yapılması. Bunun için de ilk ve en uygun seçenek dolgu gibi gözüküyor. Sarp Camisinin batısında kalan koya yaklaşık 50 dönümlük bir dolgu alanıyla TIR parkı yapılması projesi var. Böylece hem şoförlerimizin daha sağlıklı şartlarda beklemesi sağlanacak hem de yoğunluk bir nebze olsun azaltılacak. Her türlü çalışmamız maliyetlerin yükseldiği, zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde nakliyecimizin tekerinin daha hızlı dönmesi için.” dedi.

HER KESİMDEN DESTEK VAR

Cumhur İttifakı'nın Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Barış Öztürk, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte tüm mahalleleri titizlikle ziyaret eden Öztürk, bu kez Beşikdüzü Sanayi Bölgesi'nin esnafıyla buluştu. Öztürk, ilçenin kalkınması için hayati önem taşıyan sanayi projeleri hakkında bilgi verdi. Esnafa desteğinin süreceğini belirten Öztürk, ekonomik kalkınmanın ancak küçük esnafın katkılarıyla mümkün olacağını vurguladı. Kalkınmanın ilk adımının esnaf olduğuna dikkat çeken Öztürk, spordan ekonomiye ilçenin çeşitli alanlarda ilerlemesi için toplumun her kesiminden destek gördüğünü ifade etti. Beşikdüzü'nün ekonomik ve sosyal gelişimine dair vaatlerini esnaf ve vatandaşlarla paylaşan Öztürk, bölgenin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirecek projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Beşikdüzü'nün kalkınmasına yönelik somut adımlar atılacağını belirten Öztürk, seçim sürecinin halkla iç içe, şeffaf ve etkileşimli bir şekilde sürdürüleceğini vurguladı.

LİMANDAN AYRILDI

Geçtiğimiz yıl Eylül ayının sonlarında Filyos Limanı'ndan Trabzon Limanı'na gelerek demir atan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi 5 aylık sürenin ardından dün yeniden Karadeniz'e açıldı. Denizlerdeki petrol ve doğal gaz aramalarında kullanılmak üzere satın alınan ve 2013 yılında faaliyetlerine başlayan 84,2 metre uzunluğunda, 21,6 metre genişliğinde ve 4 bin 711 groston ağırlığındaki gemi, petrol emarelerinin güçlü kılındığı noktalarda sondaj çalışması yapıyor. Yapacağı sondaj çalışmaları boyunca Trabzon Limanı'nı lojistik merkez olarak kullanacak geminin Karadeniz’de sismik araştırmalarını sürdüreceği öğrenildi.