TURİZM GELİŞTİKÇE ESNAF KALKINIYOR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bir yandan temel belediyecilik faaliyetlerini yürütürken bir yandan da 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için kapı kapı dolaşıyor. Mevcut Başkan Osman Nuri Ekim, seçim çalışmaları kapsamında hazırlanan günlük program dahilinde Yenimahalle, Adacık, Kaleönü, Ortaköy, Bozdoğan ve Zaferli mahallelerinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Dolmuş durağı, hal esnafı, Yaylacık Mahallesi Sanayi esnafı, Küçük Sanayi Sitesi kooperatifi ve esnafı ve Akçaabat’taki esnafları ziyaret etti. Başkan Ekim, “Akçaabat’ımız gelişiyor, geliştikçe güzelleşiyor. Akçaabat’ımızı büyük küçük tüm hemşehrilerimle birlikte yaşam standartları yüksek bir kent haline getiriyoruz. Hemşehrilerimiz artık daha modern ve fonksiyonel sosyal alanlarda kaliteli vakit geçiriyor; güvenlik standartları yüksek olan sokaklarımızda daha rahat gezebiliyor.  Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız evlerinde, işyerlerinde veya okullarında doğal gaz sayesinde konfor içerisinde zaman geçiriyor. Gençlerimiz, Akçaabat’ımızın geleceğine umutla bakıyor. Çünkü onlar için şehrimize birçok yatırım kazandırıyoruz. Şehrimiz, turizmden gün geçtikçe hak ettiği payı daha da fazla alıyor. Şehrimizin geleceğinin turizm olduğunun bilincindeyiz. Turizm geliştikçe esnafımız kalkınıyor. Kısacası biz, yediden yetmişe tüm Akçaabatlılarımız için hem bugünlerini kaliteli hale getirecek hem de geleceklerini şekillendirecek birçok iş yapıyoruz. Daha iyi bir geleceğe daha güzel yarınlara hep birlikte adım atacağız. Allah’ın izniyle hoşgörüyle, sağduyuyla, samimiyetle ve güler yüzle gönüllerde olmaya devam edeceğiz. Ben, hemşehrilerime güveniyorum ve biliyorum ki hemşehrilerim de bana inanııyor, bana güveniyor.” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI AÇILACAK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında başta geleceğin meslekleri olarak nitelendirilen meslekler olmak üzere sektörlerin eleman açığının giderilmesi için mesleki eğitim kursları açılmasıyla ilgili ortak çalışma yapılması kararı alındı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba ile TTSO ve İŞKUR'dan yetkililer katıldı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sektörlerden kendilerine gelen eleman talepleriyle ilgili İŞKUR'la ortak çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Özellikle geleceğin meslekleri olarak nitelendirebileceğimiz mesleklerin yanı sıra sektörlerden gelen her türlü ara eleman açığıyla ilgili mesleki eğitim kursları düzenlemek konusunda İŞKUR'la ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Amacımız büyük sıkıntı çekilen ara eleman açığının kapatılmasına katkıda bulunmaktır.” dedi. İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba da TTSO ile mesleki eğitim kursları açılması ve bu kursları bitirenlerin işe yerleştirilmeleri konusunda iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı. Kaba ayrıca toptan ve perakende sektöründe 5 kişiden fazla istihdam sağlayan firmaların İşbaşı Eğitim Programından faydalanmaya başlayabileceklerini de ifade etti.

DENGE VE DENETLEME AĞI OLUŞTURULDU

Nokta Atış - 24.04.2024 Nokta Atış - 24.04.2024

Ankara merkezli 300'e yakın Sivil Toplum Örgütünün oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağının Trabzon'da gerçekleştirdiği  “Denge ve Denetleme Ağı Hemşeri Forumu” toplantısına ilgi bir hayli büyüktü. Toplantıya katılan Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları ve dernekler Trabzon şehrine dair yerel yönetimlerden beklentilerini, taleplerini ve çözüm önerilerini dile getirdiler. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Türkiye’nin değişik illerinde bu tür toplantı ve buluşmalar gerçekleştiren Denge ve Denetleme Ağı izleme, politika üretimi, kamuoyu oluşturma ve savunuculuk yönetimlerini kullanarak Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlıyor. Toplantıya Trabzon dan 36 Sivil Toplum Kuruluşundan 42 temsilci katıldı.