GENÇLERİN HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞECEK!

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, Ortahisar’da gençlerin hayallerinin, fikirlerinin gerçeğe dönüştürebilecekleri bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Ergin Aydın, “SİLİK10 VADİ” adı ile tanıttığı proje ile ilgili olarak, “Mahallelerimiz de gençlerimizin teknolojik her türlü imkânı bulabileceği içerisinde YouTube odaları, mini kütüphaneler, kafeler ve ders çalışma imkanlarından yararlanabilecekleri mahalle gençlik merkezleri yapacağız. Buralar Ortahisar ilçemizin silikon vadileri olacak. Böylelikle bu merkezleri gençlerimiz ve çocuklarımızın ayağına getireceğiz.” dedi.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SİYASET ÜSTÜDÜR

Avrasya Üniversitesi tarafından, kurumlarının seçim malzemesi olarak kullanıldığı belirtilerek konuya ilişkin açıklama yapıldı. Avrasya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mahalli seçimlerin yaklaştığı son günlerde bir kısım basın yayın organında ve sosyal medyada, Avrasya Üniversitesi isminin seçim malzemesi olarak kullanıldığına yönelik beyanlara rastlamaktayız. Avrasya Üniversitesi yükseköğretim hizmeti veren bir eğitim kurumu olarak bu niteliği ile siyaset üstüdür ve asla siyaset konusu ve seçim malzemesi olarak kullanılamaz. Öte yandan Avrasya Üniversitesi’nin herhangi bir yerleşkesinin veya bölümünün eğitime devam edip etmeyeceğine de başka bir kurumun değil, Üniversite Yönetiminin karar vereceği herkesin malumudur.  Özellikle beş yıldır Yomra ilçesini bu önemli eğitim kurumundan mahrum bırakan zihniyetin üniversitemizin ismini seçim propagandası yapması çok manidardır. Avrasya Üniversitesi Yomra yerleşkesinin açılıp açılmayacağına Avrasya Üniversitesi’nden başka bir kurum ya da şahıs karar veremez.  Açıklanan nedenlerle, Avrasya Üniversitesinin ‘eğitim hizmeti’ veren bir üniversite olarak siyaset üstü olduğunu bir kez daha hatırlatır ve tüm adaylara yaklaşan seçimde başarılar dileriz.”

Nokta Atış - 01.05.2024 Nokta Atış - 01.05.2024

TTB FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Trabzon Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ‘Neet’ler Pazara Erişiyor’ projesi kapsamında proje ekibi ve 3 kursiyer hafta sonu TRT Trabzon Radyosu’na konuk oldular. Yapımcılığını Zeynep Ülkü Yıldırım’ın yaptığı Seza Turgut’un sunduğu “Hayatın İçinden” programına konuk olan proje koordinatör asistanı Gökçenur Ulu ve eğitim ve iş arama koordinatörü Ceren Aydın proje süreci ve gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgiler verdiler. Programın ikinci bölümünde ise eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifika alan kursiyerlerden Melike Ünver, İleyda Akdeniz ve Feyza Kuk projenin kendilerine sağladığı katkıların yanı sıra proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DİKKAT!

Trabzon’un Ortahisar ve Akçaabat ilçesindeki bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşanacak. Edinilen bilgiye göre Ortahisar ilçesine bağlı; 1 Nolu Bostancı Mahallesi, Kanuni Mahallesi, 1 Nolu Bostancı

Karadeniz Doğal gaz, Bostancı Öğrenci Yurdu, Özel Biltepe Öğrenci Yurdu, Doğa Koleji ve

TİSKİ Su Deposunda yatırım tesislerinin devreye alınma çalışması dolayısıyla yarın 09.00-16.00 saatleri arasında 22 Mart’ta ise 08.30-12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Akçaabat ilçesine bağlı; Yeni Mahallesi Lazlar Mevkii, Çolaklı Mahallesi ve Özel Şehit Gökhan Uzun Ortaokulu’nda yarın 9.00-10.00 saatleri arasında, Akçaabat ilçesine bağlı; Orta Mahalle ve Dürbinar Mahallesi’nde 22 Mart’ta 9.00-10.00 saatleri arasında, Akçaabat ilçesine bağlı; Sarıtaş Mahallesi, Dürbinar Mahallesi Abeda Mevkii ve Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu’nda 22 Mart’ta 10.30-11.30 saatleri arasında bakım ve onarım çalışması dolayısıyla elektrik kesintisi yaşanacak. Ayrıca Akçaabat ilçesine bağlı; Yaylacık Mahallesi, Kayalar Mahallesi, Sarıtaş Mahallesi, Dürbinar Mahallesi, Orta Mahalle Özel Pirsan Gıda, Özel Kagsan Yem Fabrikası, Özel Güzelsanatlar Fakültesi, Özel Detay İnşaat, Özel Başsan Çelik, Kaymakamlık ek binada yarın 00.00-04.00 saatleri arasında bakım ve onarım çalışması dolayısıyla elektrik kesintisi yaşanacak. Duyurmuş olalım.