ADAYLARIN ‘BİZ ÖNDEYİZ’ ATIŞMASI

Nokta Atış - 24.04.2024 Nokta Atış - 24.04.2024

31 Mart Yerel seçimlerine yaklaştıkça Trabzon’da başkan ayları vites yükseltti. Ortahisar’da en etkili başkan adayları Ergin Aydın ile Ahmet Kaya şehrin altını üstüne getirdi. Gidilmedik bir yer bırakmamak için mücadeleleri devam ediyor. CHP Adayı Ahmet Kaya’nın adaylığının önce açıklanmasının onun için avantaj olduğu belirtiliyor. Sahaya daha erken inerek çalışmalarını başlattı. Meydan bölgesinde karşılaşan AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın ile CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’nın diyaloğu dikkat çekti. Kaya’nın, “Biz önden gidiyoruz” şeklindeki sözlerine Aydın, “Önemli olan kimin sandıkta önde çıkacağı. Biz sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmamak için son güne kadar sahadayız.” ifadeleriyle karşılık verdi. Şehirde oluşan kulisler Ergin Aydın’ın arayı çoktan kapattığı hatta öne geçtiği yönünde. Tabi son sözü vatandaş söyleyecek.

TRABZON TAHRAN’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 17. Tahran Uluslararası Turizm Fuarında stant açarak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttı. TTSO heyeti başta direkt uçak seferlerinin başlatılması olmak üzere çeşitli konularda İranlı yetkililer ve turizmcilerle iş birliği görüşmeleri yaptı. Tahran'da 12 - 15 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 17. Tahran Uluslararası Turizm Fuarında stant açan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Sayım Adanur ile meclis üyeleri Hamit İnan ve Ahmet Akyüz fuara katılım sağladı. İran Kültür ve Turizm Bakanı Ezzatollah Zarghami başta olmak üzere birçok devlet yetkilisi ile turizmcilerin ziyaret ettiği Trabzon standı büyük ilgi gördü. TTSO heyeti fuarda ayrıca başta İran'ın havayolu şirketleri olmak üzere THY Tahran ofisi yetkilileriyle de Trabzon - Tahran ve Trabzon - Tebriz arasında charter veya tarifeli direkt uçak seferlerinin başlatılmasıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet ayrıca acentelerin karşılıklı ziyareti ve ikili iş görüşmeleri, Trabzon'da İran'ı tanıtıcı etkinliklerin düzenlenmesi, İran'daki serbest bölgelerden Türk firmalarının yararlanması, karşılıklı yatırım olanakları, lojistik imkanların iyileştirilmesi, sağlık turizminde iş birliği gibi konularda da istişarelerde bulundu.

BİRÇOK İLÇEDE ELEKTRİKLER KESİLECEK

Trabzon'un Vakfıkebir, Tonya, Ortahisar, Dernekpazarı, Akçaabat, Beşikdüzü ve Şalpazarı ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı; Çarşı Mahallesi’nde 26 Şubat’ta 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı; Hacıköy Mahallesi’nde yarın elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı; Çarşı Mahallesi’nde 26 Şubat’ta 09.00 ile 11.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Tonya ilçesine bağlı; Yeni Mahallesi ve Orta Mahallesi’nde yarın 09.00 ile 13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Karlık Mahallesi, Aktoprak Mahallesi, Düzyurt Mahallesi, Gözalan Mahallesi, Kireçhane Mahallesi, Subaşı Mahallesi ve Tos Mahallesi’nde yarın 09.00 ile 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Dernekpazarı ilçesine bağlı; Gülen Mahallesi’nde yarın 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Dernekpazarı ilçesine bağlı; Gülen Mahallesi’nde 25 Şubat’ta 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı; Nefsipulathane Mahallesi ve Orta Mahallesi’nde 25 Şubat’ta 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı; Çakırlı Mahallesi ve Ardıçatak Mahallesi’nde yarın 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı; Vardallı Mahallesi, Zemberek Mahallesi, Hünerli Mahallesi ve Dağlıca Mahallesi’nde 26 Şubat’ta 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı; Gökçeköy Mahallesi, Sinlice Mahallesi ve Kuzuluk Mahallesi’nde 24-25 Şubat’ta 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı; Sinlice Mahallesi’nde 24-25 Şubat’ta 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.