İSTANBUL’LA KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİR

Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, İstanbul’daki Trabzon Günlerine katıldı. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılının da kutlandığı etkinliklerde konuşan Başkan Genç, Trabzon ve İstanbul’un kardeş şehir olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, “Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun vesilesiyle İstanbul’da hemşehrimizle bir araya geldik. Ben bu vesileyle dernekler federasyonu başkanımız İsmail Şatıroğlu başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik.” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmaları halinde Trabzon’la kardeş şehir olacakları şeklindeki açıklamalarına da değinen Başkan Genç, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olmak, tarihi ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek önemli bir adım olacak. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettikten sonra Trabzon için söylediği 'Trabzon fethedilmeden İstanbul fethedilmiş sayılmaz’ sözleri bu kardeşliğin temelini oluşturuyor. Kardeş belediye uygulamaları, sadece kültürel iş birliğini ve dayanışmayı değil, aynı zamanda Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine de büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle İstanbul'da yaşayan birçok Trabzonlu vatandaşımız var. İstanbul ile Trabzon'un kardeş şehir olması dayanışmamızı da artıracaktır.” ifadelerine yer verdi.

Nokta Atış - 30.04.2024 Nokta Atış - 30.04.2024

ZAFER YAŞAYACAĞIZ

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın Ortahisar’ı karış karış arşınlıyor. Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Aydın, “Geçmişle mukayese edilemeyecek derecede insanlarımız daha bilinçli, daha vakur duruyorlar. İlçemize şimdiye kadar kimin hizmet getirdiğini ve bundan sonra da kimin getirebileceğini çok iyi biliyorlar. Milletimiz her şeyin farkında. Biz sahayı çok iyi görüyoruz. İnsanların teveccühünü çok iyi görüyorum. Bu seçimde de Allah’ın izniyle kazanıp Ahmet Metin Genç başkanımızdan devir alacağımız hizmet çıtasını daha da yukarılara taşıyacağız. Milliyetçi Hareket Partisi ile mutlak bir Cumhur İttifakı zaferi yaşayacağız.” açıklamasında bulundu.

HİZMETE GÖNÜLDEN TALİBİZ

Yalıncak Mahallesi Muhtar Adayı Serap Ekmekçi Terzi, Yalıncak Mahallesi’ne ve şehre daha yararlı olmak için 8 kadın üye ile birlikte hizmete gönülden talip olduklarını belirtti. Projelerini açıklayan Terzi, “Ulaşımdaki eksiklikleri gidermek amacı ile belediyemiz ile işbirliği içerisinde olmak, mahallemiz için geri dönüşüm atık kutularının sayılarını artırmak, yerel yönetimden destek alarak dinlenme ve çocuk parklarının sayılarını artırmak, Beşirli Kadın Yaşam Merkezi gibi bir merkezin mahallemize kazandırılması için çalışmalar yapmak, yerli üreticilerin destekleneceği bir Pazar alanı oluşturmak, Yalıncak karpuzunun coğrafi işaret belgesinin alınmasını sağlamak projelerimiz arasında yer almaktadır.” dedi. Kendinden bahseden Terzi, “1968 doğumluyum. KTÜ Fizik bölümü mezunu, evli 2 yetişkin çocuğu olan, çiftçi, üretici, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan bir anneyim. Bizler kadın olarak aileyi ve toplumu bir arada tutmak için çalışırız.” ifadelerini kullandı. Muhtar Adayı Serap Ekmekçi Terzi’nin aza listesi şu isimlerden oluşuyor: Asıl üye; Nilüfer Hamzaoğlu, Asuman Aydın, Ebru Sertakar, Goncagül Tuna, Yedek Üye; Bilge Paslı, Nurten Devecioğlu, Hülya Çiçek, Hazal Özgür Aksoy.