HİZMET ETMEYE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK

Akçaabat Belediye Başkanlığına aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Akçaabat’ın gelişmesi, geliştikçe güzelleşmesi için aynı disiplin ve özveriyle yeni dönemde de yorulmadan çalışacağını ifade eden Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Biz, şehrimizin ve vatandaşımızın hizmetkârıyız. Şeffaf, adil, hesap verebilir ve yediden yetmişe tüm Akçaabatlıları kucaklayan bir yönetim anlayışıyla hep birlikte Akçaabat’ımız için çalışıyoruz; yine birlik ve dirlik içerisinde çalışacağız. Bugüne kadar şehrimiz ve hemşehrilerimiz için yaptığımız her şeyde daima Akçaabatlılarımız yanımızda oldu. Biz de hemşehrilerimizi sevinçlerinde, mutlu günlerinde; üzüntülerinde, zor günlerinde hiçbir zaman yalnız bırakmadık; yanı başlarında yer aldık. Dertlerini, kederlerini dinledik birlikte çözüm bulduk; sevinçlerini paylaştık. Akçaabat’ımız da Akçaabatlılarımız da hizmetin en güzeline layıktır. Akçaabat bize güveniyor; bize tam destek veriyor. Çıktığımız hizmet yolunda Rabbim alnımızı açık eylesin. Hep birlikte şehrimizi geliştirmeye ve güzelleştirmeye, Akçaabat’ımıza hizmet etmeye gönlümüzü verdik. Gücümüz millet sevdamız Akçaabat’tır.” dedi.

REKOR KIRARAK SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Yomra Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kaşüstü Mahallesi Cumhuriyet Parkı ve Sosyal Yaşam Alanı’nı görkemli bir törenle vatandaşın hizmetine açıldı. Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi’nde adliye bölgesinde vatandaşı denizle buluşturan Cumhuriyet Parkı düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı. Toplamda 17 bin metre kare alana kurulan parkın içerisinde, 6 bin metre kare yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yolları, 50 araçlık otopark, kafeterya, çocuk parkları, spor etkinlik alanları ve kamelya alanları bulunuyor. Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Burada bu yatırıma bu şekilde gelip destek verdiğiniz ve sahiplendiğiniz için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yomra’ya 5 yıllık zaman dilimimiz içerisinde 400 milyon TL üzerinde bir yatırım yaptık. Biz bu hizmetleri yaparken yemedik kimseye de yedirmedik. Bugün bu yatırım 25 milyon TL’lik bir yatırımdır. Kendi öz kaynaklarımız ile birlikte hiçbir bağış, hiçbir destek almadan kendi öz sermayemiz ile yapmış olduğumuz yatırımdır. Yomra eski günlerine dönecek durumda değildir kargaşalı durumlarına dönecek durumda değiliz. Yomra ismi çeşitli konularda anılabilecek bir ilçe olma noktasına dönecek durumda değildir. Seçim zamanı geldi. İnşallah sizlerin desteğiyle yüzde 60 ile bir rekor kırarak seçimi kazanacağız.” diye konuştu.

Nokta Atış - 23.04.2024 Nokta Atış - 23.04.2024

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ÇOK AMAÇLI DRON

Trabzon'da öğrenimlerini sürdüren 3 lise öğrencisi, geliştirdikleri dron ile Teknofest ve TTFEST'e katılmayı hedefliyor. Ortahisar 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Talha Enes Kara, Yomra Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Süleyman Efe Ekim ve Kanuni Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Furkan Şimşek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerden Süleyman Efe Ekim, dronun özel kriptolu iletişim sistemi ve elektronik devrelemesini, Talha Enes Kara mekanik tasarımını ve aerodinamik yapısını, Furkan Şimşek ise dronun yapay zeka sistemlerini ve otonom yazılımını geliştirdi. Öğrenciler dronun tarımsal ilaçlama, tıbbi sevkiyat ve yangın söndürme gibi çeşitli alanlarda kullanılabileceğini, geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Dron ile Teknofest ve TTFEST yarışmalarına katılmayı amaçlayan öğrencilere çalışmalarında başarı dileklerini ileten TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Öğrencilerimizin bu tür çalışmalarla ilgilenmesi ve başarılı olması hepimizi gururlandırıyor. 3 öğrencimizin lise çağlarında elde ettikleri başarı da dikkat çekici. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılı olacaklarına inanıyorum.” dedi. Öğrencileri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.