KADER ONLARI 20 YIL SONRA BULUŞTURDU

AK Parti, 2001 yılında kurulduktan yaklaşık 1 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2002 genel seçimleri yapıldı. Türkiye’de devrim yaparak 365 vekille tek başına iktidara geldi. Partinin kuruluşunda yer alan Ahmet Metin Genç il başkanlığı görevine getirildi. 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yönetiminde kurucu üye ve başkan yardımcısı olarak aktif görevler üstlenen Ergin Aydın’a da Merkez ilçe başkanlığı görevi verildi. Tam 20 yıl önceydi. O dönemde Trabzon teşkilatların güçlenmesinde büyük rol oynayan bu ikili AK Parti Trabzon tarihinde önemli başarılara imza attı. O dönemdeki göstermiş oldukları uyum ve üstün çalışmaları onları hem siyasette hem de bürokraside ileriye taşıdı. Tam 20 yıl sonra kader onları çok sevdikleri şehre hizmet yapmak için yeniden bir araya getirdi. Biri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı diğeri ise Ortahisar Belediye Başkan Adayı. İkisi de çok çalışkan ve iş çözen ikili. Belediye başkanlıklarını kazanmaları durumunda Trabzon büyük bir kazanım elde edecek gibi. Ortak akıl ve istişareye çok önem veriyorlar. Vatandaşların görüşü ise, “Büyükşehir –Ortahisar birlikteliği Genç ve Aydın başkanla şehrin tüm sorunlarına en hızlı ilaç olur.” şeklinde.

ÇOK ŞEY KAZANDIRDIK

Nokta Atış - 27.04.2024 Nokta Atış - 27.04.2024

Trabzon, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Seçime çok az bir süre kala cumhur İttifakı çalışmalarına hız verdi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu yerel seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, “Teşkilatımız tüm unsurlarıyla birlikte mahalle başkanlarımız, mahalledeki kadın gençlik kolları başkanlarımız, ilçe teşkilatlarımız, meclis üyelerimiz, Cumhur İttifakı ortağımız MHP teşkilatları tüm paydaşlar, herkes heyecanlı, coşkulu, huzurlu. Herkes bu coşku, heyecan içerisinde ilçelerde, mahallelerde, sokaklarda hemşerileriyle buluşuyor. Yekvücut halinde coşku ve huzurlu bir şekilde sahada çalışıyoruz. Bu şevk, huzur, aşk AK Parti'nin 22 yıllık süreç içerisinde yapıp ettiklerinin getirdiği bir durum bu. AK Parti olarak Trabzon’umuza çok şey kazandırdık. Bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğiz. Yaparsa yine AK Parti yapar diyoruz. Trabzon’un büyümesi, güçlenmesi, her alanda hedeflerine doğru ilerlemesi için gece-gündüz çalışıyoruz. 14 Mayıs'ta, 28 Mayıs'ta olduğu gibi tıpkı bugüne kadar zaferle taçlandırdığımız 17 seçimde olduğu gibi bu kez de bu zaferin altına imza atacağız.” dedi.

TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 28 Şubat post-modern darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ekim, 28 Şubat’ın milletin basireti sayesinde kısa sürede tarihin derinliklerinde kaybolduğunu belirten Başkan Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimiz kurulduğu günden beri ülkemiz çeşitli darbelere ve darbe girişimlerine maruz kalmıştır. Bu girişimler, ülkemizi birçok alanda tahribata uğratmıştır. 28 Şubat Post-Modern Darbesi ülkemizde siyasi, hukuki, idari ve değişik toplumsal alanlarda birçok olumsuz değişimlere neden olan bir süreçti. Yaşanan bu Post-Modern darbe tarihe bir kara leke olarak geçmiştir. Rabbim İnşallah ülkemize bir daha 12 Eylüller, 28 Şubatlar ve 15 Temmuzlar yaşatmaz. Bugün, yeni Türkiye’miz, hamdolsun ki fikir özgürlüğünün olduğu, insanların her alanda özgürce ve saygı çerçevesi içinde yaşadığı, ülkece bilimde ve teknolojide her geçen gün daha da ilerlediğimiz bir Türkiye. Yine bugün ülkemiz ilim irfan öğrenmenin ve icra etmenin, yaşının, cinsiyetinin, mekanının, biçiminin ve sınırlarının olmadığı bir Türkiye. Her karış toprağına bin canın feda edildiği bu cennet vatanımızı her şeye karşı korumak, geliştirmek, ilerletmek ve çağdaş refah seviyesine ulaştırmak boynumuzun borcudur. Atalarımızdan aldığımız emanetimizi korumak için her an ve her daim vazifemizin başındayız; vazifemizin farkındayız.”