KTÜ TV’DE “İSLAM’A GÖRE HÜRRİYET VE ÖZGÜRLÜK” KONUŞULDU

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi tarafından planlanan ve yürütülen, sunuculuğunu Vaiz Mustafa Er’in üstlendiği “Ramazan ve Gençlik Sohbetleri” programının konuğu, Vaiz M. Musa Öztürk oldu. Programda “özgürlük” kavramının tanımı hakkında konuşan Vaiz M. Musa Öztürk, “Bize sormadan ve sorma gereği duymadan bizim üzerimizde mükemmel bir güç ve kuvvet kendisini gösteriyor ve tecelli ediyor. Burada özgürlüğün bir tarifi yani bir özgürlük söz konusu değil. Bu hem dini hem akli hem de bilimsel bir tespittir. Bir de bunun dışında insanın inancını, bilincini sonuna kadar devreye sokabileceği bir özgürlük alanı var.” dedi. Programda, "hürriyet" kavramına dikkat çeken Vaiz M. Musa Öztürk, “Özgürlükler; fikri hürriyet, şahsi hürriyet ve iktisadi hürriyet diye üç temel başlık altında toplanır. Fikri hürriyeti ile ilgili dört başlık geçer kitaplarda; birincisi ibadet hürriyetidir. Bir diğeri, düşünce hürriyetidir. Bir başkası, fikrini açıklama hürriyetidir ve bir başkası da basın-yayın hürriyetidir. Şahsi hürriyetler vardır bir de mesela; mesken hürriyeti, seyahat hürriyetidir. Sonra öğrenme hürriyeti ve haberleşme hürriyetidir. Bir de iktisadi hürriyetler vardır. Çalışıp kazanma hürriyeti ve mülk edinme hürriyetidir. Yani insanın dünyada istediği bütün özgürlüklerin önü sonuna kadar açılmıştır. Tercih kendisinindir.” ifadelerini kullandı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER BORSAYI ZİYARET ETTİ

Ortahisar Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) müdürü Halil İbrahim Aydın, öğretmenler Zeki Serdar, Tahsin Genç ve öğrencilerden oluşan grup borsamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Eyyüp Ergan ile görüş alışverişinde bulundu. Okul tarafından hazırlanan 2023-1-TR01- KA122-VET-000163686 numaralı “Elektrikli Araçlar Teknolojisi Öğrencileri Avrupa’da adlı proje, ülke genelinde kabul edilen 75 proje arasında desteklenmeye değer görülerek kabul edildi. Trabzon’da geçen tek öğrenci projesi olan ERASMUS projesi ile gençler 3'er hafta sürecek staj için Almanya ve Romanya'ya gidecek. İlk kafile 31 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Almanya'ya, ikinci kafile ise 03-23 Mayıs tarihleri arasında Romanya'ya hareket edecek. İki kafilede toplamda 4 öğretmen 16 öğrenci bulunuyor. Başkan Ergan öğrencilere borsanın işleyişi, kotasyonunda bulunan ürünler, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler vererek, “Gençlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum. Hayallerinizden ve hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Ülkemizin geleceğini siz gençlerle daha da parlak görüyorum. Çok çalışacağız, çok üreteceğiz, çok satacağız, çok kazanacağız. Dolayısıyla sizler yetiştirecek ve sizler yapacaksınız. Türkiye uygun adım ileri giderken sizlerde buna katkı sunacaksınız” dedi.

BU YAYA GEÇİDİNE DİKKAT!

Trabzon’un karayol ağı son zamanlarda yapılan çalışmalarla genişletildi. Araç trafiğini rahatlatmak önemli olsa da, yayaların da unutmaması gerekir. Geçtiğimiz günlerde Boztepe’ye çıkarken Gözaçan Cami’nin hemen yakınında yeni bir yaya geçidi fark etti. yaya geçidi yola çizilen şeritleri ve trafik levhasıyla belirtilmiş. Ancak yaya geçidinde olmaması gereken bir tümsek var. Yolu ortadan ayıran tümsek yaya geçidinde giderilmemiş. Bu tümsek engelli, yaşlı, hasta vs. vatandaşlar için tehlike oluşturabilir. Sehven yapılmış olan durum düzeltilmeli. Yetkililere buradan seslenmiş olalım.

TRABZON SANDIK BAŞINDA

Nokta Atış - 01.05.2024 Nokta Atış - 01.05.2024

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri geldi çattı. Trabzon’da 619 bin 603 seçmen sandık başına gidecek. Trabzon’da 2 bin 264 adet sandık kuruldu. Gerekli güvenlik önlemleri alınırken vatandaşlar basın yayın organlarınca oylarının geçersiz olmaması için yapılması gerekenleri açıkladı. Seçim sonuçları hem şehrimize hem ülkemize şimdiden hayırlı olsun