GELEN GİDENİ ARATMASIN
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’ın istifası ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Genç, “Futbol Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa eden Yıldırım Demirören görev süresi boyunca ortaya koyduğu yönetim anlayışıyla Türk futbolunda pek çok haksızlıkların yaşanmasına neden oldu. 26 Şubat 2012’den bu yana Yıldırım Demirören, bütün delilleriyle beraber ortaya çıkan Fenerbahçe’nin şikesini ustalıklı bir manevrayla örttü. Demirören sadece bunlarla kalmadı. Adaletsiz uygulamalarıyla Türk milletini Milli Takımdan uzaklaştırdı. Demirören'in görev süreci boyunca şike tartışmaları ve İstanbul takımlarının kayrılması gibi konular hiçbir zaman gündemden düşmedi. Demirören'in istifası Türk futbolu için dönüm noktalarından biri. Şimdi bu noktadan sonra öyle bir aday seçilmeli ki, futbolda adalet ve tarafsızlık olgularını yeniden hatırlayalım. Şimdi daha önemli olan şey, gelenin gideni aratmayacağı bir seçim sürecinin olmasıdır” dedi.

BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, 28 Şubat postmodern darbesi ile ilgili açıklama yaptı. 28 Şubat'ın demokrasi tarihinde kara bir leke olduğunu belirten Cora, “Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması yolunda dev adımların atılacağı bir dönemin arefesinde 'İrtica Tehditi' adı altında bu milletin bizatihi kendisi hedef alınarak ülkemizde karanlık bir dönem yaşanmıştır” diye konuştu. Yaşananların halen daha dün gibi hafızalarda olduğunu kaydeden Cora şöyle devam etti: “Milletimizin yaşamına, örtüsüne, inancına ve özgürlüklerine tahakkum edilmek istenmiştir. Batı çalışma grubu adı altında faaliyetler ile güdümlü sermaye ve kontrollü medyanın yönlendirilmesi sonucunda gerçekler karartılmış, fişlemeler, ihraçlar ve sürgünler ile nice hayatlar sersefil edilmiştir. Bu baskı ortamı 15 Temmuz’a neden olan gizli, sinsi ve sapkın bir anlayışın doğmasına ve ardından yapılanmasına da zemin hazırlamıştır. Nihayetinde bin yıl sürecek denilen bu proje milletimizin engin feraseti ile çok kısa sürede çöpe dönüşmüştür. Türkiye bu manada darbelerden çok çekmiştir. Büyük bedeller ödemiştir. Bunları unutmadık.”

24 SAAT HİZMETTE OLACAĞIZ
Trabzon'un Ortahisar ilçesinin en büyük mahallerinden Çukurçayır Mahallesi Muhtar Adayı Mahmut Sarı, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. ‘Mahalleme Yüreğimi Koydum’ sloganı ile ev ziyaretlerini sürdüren Sarı, “Mahallemizi birlikte yönetmek için bir yola çıktık. Saygıdeğer mahalle halkımızın destek ve duaları ile çıktığımız bu yolda Allah'ın izniyle mahallemize hizmetin en iyisini getirme noktasında yarışacağız. Ekip arkadaşlarımla birlikte 24 saat mahalle halkımızın hizmetinde olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

BU OYUNLAR KAÇMAZ
Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) sezonun yeni oyunu ‘Baba’ ile çocuklar için ‘Heidi’ ve ‘Kılçık Mahallesi’ni beğeniye sunacak. August Strindberg'in yazdığı, çevirisini Turan Oflazoğlu'nun yaptığı ‘Baba’nın rejisini Bilge Emin, yönetmen yardımcılığını ise Yavuz Topçuoğlu üstleniyor. Eserde, evlendikten kısa süre sonra aralarındaki ilişki güç savaşına dönen Laura ile yüzbaşı Adolf'un, bu kez kızları Bertha'nın geleceği hakkında tek söz sahibi olma arzuları anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilir.

30 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞECEK
Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşım sağlayacak olan ve yaklaşık olarak 60 milyon TL’ye mal olması beklenen yeni bağlantı yolu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ihalenin 2019 yılı içerisinde yapılması için talimat verdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesine ulaşım, 4,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş olarak ilçemizin imar planlarına işlediğimiz, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından karayolları standartlarına uygun şekilde projelendirilen bağlantı yolu ile sağlanacaktır. Daha önce karayolları ağına alınan ve yaklaşık ihale bedeli 60 milyon TL olan bağlantı yolu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan tarafından 2019 yılı içerisinde ihale yapılması için talimat verilmiştir. Yaklaşık olarak 30 yıllık bir mazisi bulunan ve bir hayal olarak görülen Organize Sanayi Bölgemizde bacalar tütmeye hazırlanıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi