CORA’DAN 1 MAYIS MESAJI
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili açıklama yaptı. Çalışan işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanıma Günü’n kutlayan Cora, “İşçinin hakkını alın teri kurumadan verin diyen bir Peygamberin (S.A.V.)’ın ümmeti olarak, emeği kutsal sayan bir milletiz. Her zaman olduğu gibi işçi kardeşlerimizin yanında olmaya, onlarla omuz omuza yürümeye, sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun şekilde, bayram havasında kutlanmasını temenni ediyorum” dedi.

ZORLUOĞLU KUTLADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine alın terleriyle büyük katkı sağlayan, özveriyle çalışan, üreten tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi. Başkan Zorluoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu anlamlı günün, hem işçilerimizin kendi arasındaki dayanışmayı hem de işçilerimizle diğer sosyal kesimler arasında diyalog ve işbirliğini geliştireceğine; ülkemizin huzur, barış ve istikrarına katkı yapacağına inanıyorum. Bu duygularla kamu- özel sektörde görev yapan tüm işçi kardeşlerime ve emeklilerine aileleriyle birlikte sağlık ve afiyet içerisinde mutlu bir yaşam temenni ediyorum.”

GENÇ: İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ
Dünyanın birçok ülkesinde emek ve işçi bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs ile alakalı Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, “İşsizliğin giderek arttığı böyle bir dönemde emekçi kardeşlerimize destek olmak için sadece 1 Mayıslarda değil, her zaman yanlarındayız. Bizler de sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak, çalışanlarımızın ve emekçilerin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediyemizin fedakâr işçileri olmak üzere tüm işçi ve emekçi halkımızın bu anlamlı günlerini en güzel duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

BIYIK’IN KAPISI AÇIK
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Armada Grup Kurucu Başkanı Mohammed Rahif Hakmi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Bıyık’a hayırlı olsun dileklerini ileten Hakmi, Kaşüstü’nde yapımı devam ettikleri otel, sağlık merkezi ve kongre merkezi inşaatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mohammed Rahif Hakmi’ye nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Bıyık, Yomra’da yatırım yapacak, istihdam sağlayacak herkese hiçbir koşul sunmadan yardımcı olacaklarını söyledi. Armada Grup Kurucu Başkanı Hakmi ise Başkan Bıyık’a ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti. Hakmi, yatırımlarını kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacaklarını kaydetti.

KTÜ’DEN TGC’YE ZİYARET
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Asım Örem ile Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yeni başkan Ersen Veda Küçük ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Ziyarette Trabzon basınının etkin ve önemli güce sahip olduğuna işaret eden Rektör Baykal, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapımı süren otopark projesine ilişkin bilgi verdi, çalışmaların tamamlanarak yaklaşık 1500 araç kapasiteye sahip otoparkın, 2020'de hizmete gireceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi