O MERKEZİ TAKİP EDİN
Hayırsever iş adamı Naci Orhan tarafından yaptırılıp, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezi’nde harika işler oluyor. Teknoloji alanına yatkın olan veya ilgi duyan yüzlerce öğrenci projeler geliştiriyor, icatlar yapıyor, aletler düzenliyor, robot yapıp, kodlama alanında uzmanlık kazanmaya doğru ilerliyorlar. O binada resmen Milli eğitim algısı yıkılıyor diyebiliriz. Teknoloji alanında cevherleri meydana çıkaran çalışmalar yapan ve bu alanda uluslararası yarışmalardan da birinciliklerle dönen öğrenci ve öğretmenleri ve hatta velileri çok şanslı. Çünkü Trabzon, Türkiye genelinde kodlama ve teknolojik içerikli böylesine güzel bir binaya sahip başka bir il yok. O binada öğretmenlerin cansiperane çalışmaları sonucunda eğitim alıp proje üreten çocukların önceki günkü sergisine katılmanızı çok isterdik. Öylesine heyecanlılar, öylesine zehirler ki inanın gelecek adına heyecan duymamak elde değil. Böyle bir binayı bilimin, eğitimin, teknolojinin, gençliğin hizmetine sunduğu için başta Naci Orhan’ı yürekten tebrik ediyoruz. Daha sonra İl Milli Eğitim camiasında “Ali ata bak, Emel eve gel” mantığına hayır diyen her yetkiliyi cani yürekten alkışlıyoruz. Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezi’ni takip edin. Çok daha güzel işler çıkacaktır o merkezden.

ARSİN OSB PARLIYOR
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde her yıl gerçekleştirilen "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliğinin bu sene 14.'sü gerçekleştirildi. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı etkinliğine katkılarından dolayı Trabzon Arsin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı etkinliğinin ana sponsorlarından olan Mekap Deri ve Ayakkabı San. Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender’e plaket takdim edildi. Erkut Çelebi ile farklı bir ivme yakalayan Arsin OSB, adından sıkça bahsediyor.

İHH O GÜNÜ UNUTMUYOR
İHH Trabzon İl Temsilciliğinden yapılan basın açıklamasında, “10 insani yardım gönüllüsünün şehit edildiği, onlarcasının yaralandığı, alıkonulduğu, işkence gördüğü ve mağdur edildiği Mavi Marmara saldırısının 9. yıl dönümündeyiz. Bizler buradan Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı herkese haykırıyoruz. Bundan 9 yıl önce yola çıkan Mavi Marmara, İslam dünyasına ve ezilen tüm halklara umut olmuştur. İnsanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak hepimizin görevidir. Bu vesile ile Kudüs ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz” denildi.

BEŞİKDÜZÜ’NE T.C. GELDİ
31 Mart seçimlerinin ardından Beşikdüzü ilçesinde başkanlık görevini Cumhuriyet Halk Partili Ramis Uzun’un devralmasıyla ilçede değişim rüzgarları da esmeye başladı. İlçe halkının ihtiyaçlarını hesaba katarak hizmet etme yönündeki çabasıyla takdir toplayan Başkan Uzun, gelenekleri de yaşatma adına yapılan etkinlikleri de içinde bulunduğu mali tabloya rağmen sürdürdü. Başkan Uzun’un önderlik ettiği en önemli değişimlerin başında da şüphesiz ki Beşikdüzü Belediyesi Binası’nda bulunan Beşikdüzü Belediyesi yazısının başına T.C.’yi de eklettirmesi oldu. Uzun bu hareketiyle bir kez daha ilçe halkının takdirini kazandı. Beşikdüzü Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Serkan Faiz de tabelanın fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır’ sözüyle paylaştı ve “Trabzon sınırları içinde tek… Çepni Otağı Beşikdüzü…” ifadelerini ekledi. Beşikdüzü Belediyesi Başkanı Ramis Uzun ve ekibi Trabzon’da Türkiye Cumhuriyeti ifadesini belediyenin adına ekleyen ilk ilçe yönetimi olarak kayıtlara geçti.

UMARIZ LİSTEDEDİR
31 Mart Yerel Seçimleriyle Vakfıkebir halkının büyük oranda desteğini kazanarak ikinci kez belediye başkanlığı görevine layık görülen Muhammet Balta, yeniden seçilmenin rehavetiyle olacak ki; ilçesini biraz ihmal etmişe benziyor. Öyle ki haklı olarak övünmeyi hiç ihmal etmediği Vakfıkebir’in sayılı sosyal alanlarından birisi olan Vakfıkebir Sahil Parkı’nın içerisinde bulunduğu durum hiç de hoş değil. Özellikle lavabolarının kullanılmaz halde olduğu parkta akşamları aydınlatma anlamında büyük eksiklikler var. Söz konusu alanda yeni bir sahil parkı projesi olduğu da bilinen Başkan Balta, umuyoruz ki o projenin yapımına dek belediye binasının çok yakınında olan parkın çevre düzeni ve özellikle de lavabolarının temizliğini bekletmez. Zira içerisine girilemeyecek düzeyde pis ve güvenliksiz olan lavabolar Vakfıkebir halkının kullanımına hiç layık değil.

Editör: Haber Merkezi