DURAKLARIN HALİ NE OLACAK?
Trabzon’un birçok noktasında yenilenen durakların görüntüsü görenleri şaşkına çeviriyor. Durakların yenilenmesine rağmen zeminin atıl vaziyette olması tepkileri neden oluyor. Trabzon Valiliği’nin hemen yanı başındaki durağın zemininin kırık dökük olması vatandaşları isyan ettiriyor. Vatandaşlar, bu tür görüntülerin Trabzon’a yakışmadığını belirterek bir an önce durakların onarılmasını istedi. Öte yandan Ortahisar Belediyesi MHP Meclis Üyesi Ayşe Kabadayı da konuyla ilgili sosyal medya hesabından tepkisini dile getirerek eleştiri de bulundu. Kabadayı, “Turizm mevsiminde Trabzon merkezden manzaralar. İşin sahibi bulunamadı anlaşılan. Uzun zamandır bütün otobüs durakları aynı durumda. Bu çirkin görüntü ne zaman ortadan kaldırılacak bekliyoruz” dedi.

CHP YOMRA’DA NELER OLUYOR?
CHP Ortahisar İlçe Danışma toplantısında yaşanan gerilimin ardından ikinci bir şok daha yaşandı. İddialara göre 24 Haziran seçim sonuçlarının faturası CHP Yomra İlçe Başkanı İnci Atasoy’a çıkarıldı. Atasoy’un il örgütü ile uyumsuz olduğu için görevinden alındığı ileri sürüldü.  Yomra’daki bu flaş görevden alma farklı yorumlara neden oldu. Daha önce de İnci Atasoy ile CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun arasında sürtüşme olduğu ileri sürüldü. CHP’de il yönetimine zaman zaman eleştiri getiren Atasoy’un yerine Ahmet Uzunmehmetoğlu atandı. Şimdi Uzunmehmetoğlu yeni bir yönetim oluşturmak için harekete geçti.

MHP’DE DANIŞMA EKİBİ
MHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından danışma ekibi oluşturuldu. 9 kişiden oluşan danışma ekibinin kurulması ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “MHP geçmişten gelen birikimlerini, bilgi ve tecrübelerine gerek duyduğu her büyüğünün fikirlerine değer verir. Buna gerek duyduğunda, danışma ekipleri oluştararak ve en iyisini yapmaya özen gösterecektir. Bu dönemde İl Başkanlığı ilk danışma ekibini oluşturmuştur.”  MHP Trabzon İl Başkanlığı danışma ekibi şu isimlerden oluştu:  Keleş Hacısalihoğlu, Ekrem Akgün, Ali Şan Bayram, Ömer Adnan Ertem, Emirhan Seçkin, Süleyman Tomaç, Mihmail Çakmak, Turan Altuncu ve İsmail Bayar.

ARAKLI’YA SÜRPRİZ ADAY
Yerel seçimler için takvim geriye doğru işlerken hem Trabzon’da hem de ilçelerde belediye başkan adaylığı için birçok kişinin isimleri ön plana çıkmaya başladı. Araklı’da da mevcut Belediye Başkanı Recep Çebi, yeniden başkanlığa adaylık sinyali veriyor. İlçede sürpriz bir isim ise adaylığını açıkladı. İlçenin sevilen ve sayılan isimlerinden emekli İmam Hatip Erdal Kol, yaptığı açıklama ile belediye başkanlığına adaylığını açıkladı. Araklı'da yıllarca görev yaptığını belirten Kol, “Hemşehrilerimizden gelen talep üzerine böyle bir karar verdim. Eğer belediye başkanı olursam hiç kimseye ayrım yapmadan, eşit hizmet götüreceğim. Hemşehrilerimiz ile kurumlar arasında köprü vazifesi göreceğiz. Kimseyi küstürmeden, ötekileştirmeden kapımızdan geri çevirmeyeceğiz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Her şey Araklı için” dedi.

AKÇAABAT’TA FESTİVAL TEPKİSİ
19-21 Temmuz tarihleri arasında 28’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nde il protokolü sınıfta kaldı. Festival programı içerisinde yer alan Hıdırnebi Festivali de dahil Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları gerçekleştirilen festival etkinliklerinin hiç birine katılmayan Trabzon protokolü Akçaabat halkı tarafından eleştirildi.

Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin temsilde yetkili tek bir isminin bile katılmadığı etkinliklerde Akçaabat protokolü ise Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i yalnız bırakmadı. Komşu İlçe Dözköy’ün Belediye Başkanı Abidin Çelik de vefasını göstererek etkinlikleri takip etti.

Editör: Haber Merkezi