MUHTARLAR SEVİNDİ BU İŞE
Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü Kaymaklı Mahallesi’ne taşıyanlar şehirle ilişkisini kesmiştir. Kurumun başına gelen Ahmet Kurt’un, İl Emniyet Müdürlüğü’ne 11 yıl önce tahsis edilen eski MİT binalarını İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’ten devir alarak il Müdürlüğü yapmak için başlattığı çalışma muhtarlarımızı sevindirmiştir. Anlayışları ve uğraşları için Müdür Kurt ve Müdür Çevik’i kutluyorum” dedi.

KURT İSYAN ETTİ
Uğurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt yol konusunda dertli mi dertli. Muhtar Kurt, “Karşıyaka-Uğurlu yolu 10 yıl önce Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edildi, on yılda 10 kilometre yolu yapıp bitiremediler. Bu yolu bitiremeyenleri Allah’a havale ediyorum” diye isyan etti.

ÇEBİ DESTEK BEKLİYOR
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bakanlardan destek bekliyor. Bakın Çebi neler diyor: “İlimiz ve ilçemizin güneye açılan kapısı Araklı-Bayburt yolu toplam 44 kilometredir. Aydıntepe-Salmankaş Tüneli bitmiş, çift tüp olarak trafiğe açılmış durumda. Yaz aylarında günlük araç geçişleri 500’e varmış, yolun geri kalan kısmı ödenek yetersizliğinden yerinde saymakta. Ulaştırma ve Altyapı bakanımız hemşerimiz Sayın Cahit Turhan’ın desteğine çok acil ihtiyacımız var. Bu yol, bu ilçeye, bu bölgeye hayat verecek. Güneydoğu halkı bu yol ile bölgemize gelecek ve günlük ticaret hacmi artacak.

Esnafımız da iş adamımız da refaha erecek. Göçü önleyecek, belki de tersine göçü başlatacaktır. Bu nedenlerle biz bu yolu çok önemsiyoruz. Bakan Turhan’ın da önemsediğini iyi biliyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu süre içerisinde desteğini inkar edemeyiz. Eski Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve halen görevde bulunan Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak da bu zaman a kadar getirdiğimiz tüm projelere destek vermişlerdir. Şimdi Bayburt-Araklı yolu için kendilerinden destek bekliyoruz. Bu yolun bir an önce bitirilmesi şarttır. Bu talebimizi kendilerine ilettik ve her platformda hatırlatmayı sürdüreceğiz.

En büyük arzumuz yüzlerini bize dönsünler ve bu yolu bitirsinler. Bölgemize hayat versinler. Bilindiği üzere Fiskobirlik’in yerini İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun desteği ile satın aldık. Yeni kaymakamlık binamızı ve belediye binamızı bu alanda yapacağız ve ilçe merkezindeki parkımız daha da büyüyecek, miting meydanına dönüşecektir. Turizm de çok önemli mesafeler kaydettik. İlçemize dört yıldızlı bir otel ve beş yıldızlı bir Sanayi Sitesi kazandırdık. Karadere Islah Projesi ile ilçemizin çehresi değişecektir.”

Bakalım Başkan Çebi’nin çağrısı karşılık bulacak mı?

BOZTEPE’NİN BOYNU BÜKÜK
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru Boztepe ili ilgili açıklamada bulundu. Kurun dedi ki: “Trabzon’un, solunum yeri, tarihi, kültürü, turizmi, Değirmendere ve Çömlekçi’nin hakim tepesi Boztepe, limana bakan kayalıklarının içinde bulunan tarihinin çok eski olduğu anlaşılmaktadır. Bilinen tarihi itibariyle Trabzon’da ilk yerleşim alanının olduğuna bakıldığında, Boztepe, Trabzon şehrinin turizmini tayin edecek hareketliliklere ve nüfus yapısına sahiptir. Trabzon’ un 18 yy. yarısında yüz bin nüfusu vardı.

O halde Trabzon’ un 21 yy. da çok daha fazla sayıda nüfusa sahip olması gerekmektedir. Boztepe şehrin tarihi hafızasını temsil etmektedir. Bu nasıl olacaktır? Boztepe’nin tarihi dokusunun varlığının büyük olduğunu görmek gerekmektedir. O halde bu hareketliliği sağlayacak Boztepe’yi âdete ortadan kaldırılan görüntüsüyle mi? Boztepe Trabzon’ un örtüsüdür. Bu örtüsünün kaldırıldığını büyük endişe ile izlemekteyiz. Ve bilge tepe olarak Trabzon’ un asaletini yüzyıllardan günümüze taşıyan Boztepe’nin boynu büküktür.”

MÜHENDİSLERİN MESELELERİNİ ÖNEMSİYORUZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube’sini ziyaret etti. Milletvekili Günnar, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip istişare etmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Trabzon’un geleceği sivil toplum kuruluşlarının elindedir. Geleceğin vizyonuna yön veren inşaat mühendislerinin meselelerini önemsiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla belirli aralıklarla bir araya gelip istişare etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ortahisar İlçe Başkanı Altunbaş, AK Parti’nin diyalog kurma ve ortak akıl ile yönetme anlayışının oldukça gelişmiş bir yapıda olduğuna değinerek, “Şehrimize yapılacak her yatırımda sivil toplum kuruluşlarımızla ve meslek odalarımızla ortak noktada buluşmayı ve diyaloglarımızı geliştirmeyi önemsiyoruz. Sizlerin fikir ve önerileri bizler için değerli” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi