KARDEŞLİĞİMİZ GÜÇLENECEK
Kurban Bayramı nedeni ile mesajlar ardı ardına geldi. İşte o mesajlardan bazıları... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: “Kurban Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasına huzur, bereket ve hayırlar getirmesini temenni ederim. Ülkemizin ve İslam dünyasının en güçlü silahı ve en güçlü hazinesi birlik ve beraberliğidir. Nasıl ki bugüne kadar her türlü zorluğun üstesinden birlikte geldik, bugünden sonra da kardeşliğimizi muhafaza ederek yarınlara daha da güçlü bir şekilde ulaşacağız.

Kardeşliğimizi daha da güçlendirerek, maddi ve manevi zenginliklerimizi paylaşarak çoğalttığımız Kurban Bayramımızın ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyor, Trabzon’un bir evladı olarak, devleti ve milletine desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hemşehrilerimin bayramını kutluyorum.”

BİRLİK OLMALIYIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Biz iyi günde de kötü günde de birlik olarak, kenetlenerek, tek yürek hareket ederek bugünlere gelmiş bir ülkeyiz. Karşılaştığımız her zorluk ve sıkıntı karşısında bu sayede ayakta kalmayı başarmış, dâhili ve harici saldırıları hep bertaraf etmiş bir milletiz. Bu yıl Kurban Bayramı’nı külli bir heyecanla idrak ediyoruz.

Ayasofya’daki vuslatın sona ermesi sonrası kavuştuğumuz bu bayramı, külli sevinçlerimizin, bayramların başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Kurban Bayramı’nın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Ülke olarak kardeşliğimize, İslam âlemi olarak birliğe ve beraberliğimize vesile olmasını, tüm sıkıntılardan kurtuluşun müjdecisi olmasını dilerim.”

GÖNÜL ALMA ZAMANI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Her bayram bir gönül alma, kucaklaşma, kaynaşma, yardımlaşma ve bir yakınlaşmadır. Her bayram, küslük ve kavgaları sonlandırmaktır. Her bayram, hoşgörüyü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı tavsiye eder. Her bayram, Sıla-i rahimde biriken özlemlerin giderilmesine imkândır.

Her bayram, öksüzleri, yetimleri ve garipleri sevindirmeye fırsattır. Cenab-ı Allah bizlere bunları gerçekleştirmeyi nasip etsin. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki salgın sebebiyle Kurban bayramında bir arada olmayı, kucaklaşmayı özlem gidermeyi doyasıya yaşamayacağız.”

BİR KEZ DAHA ÖĞRENDİK
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan: “Çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanalım. Türkiye’yi bayram yerine çevirelim. Asrın afeti olan pandemi günlerinden kurtulmak için tavsiye edilen ve konulan yasaklara uyulmalı.

Bu afet vesilesi ile ister istemez toprağın, dolayısıyla tarım ve hayvancılığın değerini bir kez daha öğrendik. Şimdi bu öğrendiklerimizi hayata geçirmek için üzerimize düşeni yapma vaktidir. Bunun yolu da çalışmak ve üretmekten geçer.”

Editör: Haber Merkezi