İLK GÜNDEN BERİ SEFERBER OLUNDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan sel felaketinin ardından yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve selden zarar gören hemşerileri ile bir arada olmak için dün Giresun'a geldi. TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, kendi sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan sel felaketinin ardından yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve selden zarar gören hemşerileri ile bir arada olmak için Giresun'a gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında karşıladık. Bu devlet hiçbir zaman milletini yalnız bırakmadı, bırakmayacakta. İlk günden beri sel felaketinin yaşandığı Giresun için seferber olunmuştur.

Yaşanan her türlü felakette Milletinin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan aynı şekilde Giresun'da da tüm ilçelerimizde, köylerimizde Giresunlu hemşerilerimizle, kardeşlerimizle birlikte oldu. Tüm mesele en az hasarla vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek. Hiç kimsenin endişesi olmasın. İnşallah en az hasarla süreci atlatacağız. Giresunlu hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

ALTUNBAŞ’IN ACI GÜNÜ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın kayınbiraderi Hamit Uzun geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. 51 yaşında olan Uzun’un evinde hayata gözlerini yumduğu belirtildi. Uzun'un cenazesi bugün saat 11.00’da Hızırbey Merkez Cami’nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek. Uzun’a Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

PİLOT UYGULAMA ÖNERİSİ
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün uzaktan eğitimin başladığını anımsatarak, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim için 'pilot' uygulama önerisinde bulundu.

Özlü, “21 Eylül'de de yüz yüze eğitim, seyreltilmiş ve basamaklı model ile başlamış olacak sanırım. Okulların açılmasına epeyce zaman var. Bu sürede Milli Eğitim Bakanlığı, bir pilot uygulama başlatabilir. Bazı illerde seçilmiş bazı okullarda ve bazı sınıflarda yüz yüze eğitim pilot uygulama kapsamında başlatılabilir ve bunların sonuçları izlenir. Bu eğitime katılan öğretmenler, okul çalışanları, öğrenciler ve aileleri yakından izlenir ve okulların açılmasının topluma, öğrencilere, okul çalışanlarında bir risk artışına neden olup olmadığı görülebilir” dedi. Bu öneri dikkate alınmalı.

ONARIMA GELMİŞLER
Gürcistan Sahil Güvenliğe ait POTİ ve SOCHUMI isimli gemiler refakatçi bot eşliğinde Gürcistan limanından ayrılarak, dün sabah Trabzon’a geldi. Dikkat çeken bu gelişme önce olağanüstü bir durum sanıldı ancak sonrasında onarım için geldikleri öğrenildi. Türk özel tersanelerinde imal edilen iki Gürcistan sahil güvenlik botunun onarımlarının geçtiğimiz yıl Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Samsun’da yapıldığı ifade edildi. Botların onarımlarının bu yıl da Trabzon’da Türk Sahil Güvenliği Komutanlığı tarafından yapıldığı belirtildi.

ANLAŞMA İMZALADILAR
Özel Trabzon 7M Hastanesi ile Mektebim Koleji arasında anlaşma imzalandı. Hastane toplantı salonunda yapılan imza törenine hastane Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, Mektebim Koleji Trabzon Kampüs Müdürü Cihan Kayar, anaokulu ve ilkokul müdür yardımcısı Aleyna Uz ile Ortaokul ve lise müdür yardımcısı Efecan Çakıroğlu katıldı. Yapılan anlaşma gereği okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri hastanenin her türlü imkânlarından kolaylıkla faydalanacaklar.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek, “Trabzon’un özel eğitim kurumlarından olan Mektebim Koleji ailesi ile yaptığımız anlaşmadan çok mutluyuz. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk gününde imzalarımızı attık. Mektebim ailesine hayırlı olsun. Eğitim kurumları ile anlaşmalarımızı yapacağız” dedi.

Mektebim Koleji Trabzon Kampüs Müdürü Cihan Kayar, hastane yönetim kurulu başkanı Aydın Özkurt ve ekibine gösterecekleri kolaylıklar için teşekkür ederek, anlaşmanın her iki tarafa da hayırlar getirmesini diledi.

Editör: Haber Merkezi