GENÇ’İN ANKARA ÇIKARMASI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara'da icra edilen AK Parti Eski İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Bu toplantının yanı sıra Ankara'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ı da ziyaret eden Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen projelerle ilgili Bakan Turan'ı bilgilendirdi.

Ortahisar Belediyesi tarafından programa alınan projelerin yürütülmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sorumluluk alanlarına giren konularda bakanlık desteğinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Sayın Bakanımızın da desteğiyle bürokratik işlemlerin hızlı bir şekilde aşılmasında ve diğer yandan da finansman konusunda elimizdeki bütün imkânları zorlayacağız. Şehrimizden dört bakanın olması bizim için oldukça büyük avantaj...

Tabi ki, bakanlarımız sadece bölgemizin değil, bütün Türkiye'nin bakanı, bu anlamda ülkemizin dört bir tarafında büyük projelere ve hizmetlere imza atıyorlar. Ama bunun yanında kendi memleketleri olması hasebiyle bölgemizi de iyi tanıyorlar. Şehrimizde ne eksik, ne fazla, hangi projelere ihtiyaç var, halkın beklentileri neler, acil çözülmesi gereken problemler hangileri; bu gibi konuları da çok iyi biliyorlar.

Biz de Sayın Bakanımız Cahit Turan nezdinde bütün bakanlarımıza bu konuları aksettiriyoruz. Sağ olsunlar, bütün bakanlarımız; bölgemizin, Trabzon'umuzun, Ortahisar'ımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyorlar ve çözülmesi için de yoğun gayret sarf ediyorlar. Ben bir kez daha bu hassasiyetlerinden ötürü sayın bakanımızın nezdinde bütün bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

GÖZ DOLDURAN GECE
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ıncı yılı münasebetiyle Cumhuriyet Platformu tarafından Trabzon’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklerin finali ise ‘Cumhuriyet Konseri’ ile yapıldı. Zağnos Vadisi’ndeki konsere Baro Başkanı Sibel Suiçmez, CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede birbirinden güzel şarkı ve türküler seslendiren Trabzonlu sanatçı Ezgi Eyüboğlu performansıyla göz doldururken sesi ve yorumuyla da alkış topladı.

2017 yılında çıkardığı ilk albümü ‘Nacizane’ ile büyük beğeni toplayan Eyüboğlu, küçük yaşlardan beri müziğin içinde bulunuyor. Müzikoloji Bölümü mezunu olan ve farklı müzik türlerinde de şarkılar seslendiren Eyüboğlu müzik direktörlüğünün yanı sıra, eğitim kurumlarında müzik öğretmenliği ve profesyonel sahne çalışmalarını sürdürüyor. Eyüboğlu’nun ‘Sevdaluk Zor Zanaat’ şarkısının klibi de yine en çok izlenen video klipler arasında yer alıyor.

ANLAMLI DAVRANIŞ
Trabzon'da ilkokul öğrencileri, Barış Pınarı Harekatı'na destek için askerlere fındık ve mektup gönderdi. Prof. İhsan Koz İlkokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik yapılan Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla başlattıkları "Gönül Pınarından, Barış Pınarına" projesi kapsamında bölgede görev yapan askerler için mektup yazdı, ailelerinin de desteğiyle 500 kilogram fındık topladı. Okul bahçesinde düzenlenen programda konuşan Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, öğrencilerin güzel bir organizasyon ile askerlere moral verdiklerini söyledi.

Suriye'de sürdürülen harekatın önemine değinen Toğan, "Bu operasyonla devletimiz ve kahraman ordumuz, ülkemize yönelen tehditleri, terör faaliyetlerini bertaraf etmiş, her zaman olduğu gibi ordumuz destan yazmıştır. Kahraman Mehmetçiklerimiz bugün bizlerin sıcak yuvalarında oturması, okullarda eğitim alması, bu milletin çıkarları için hak ve adaleti tesis etmek için orada bulunuyorlar. Bu anlamda biz de Ortahisar ilçesi olarak değerli çocuklarımızın kalplerinden gelenlerin Mehmetçiğimize moral olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Okul müdürü Hayati Şahin de birinci sınıf öğrencilerinin 300 adet resim yaptığını, diğer sınıflardaki öğrencilerin ise bin adet mektup yazdıklarını belirtti. Ailelerin katkılarıyla toplanan 500 kilogram fındığın askerlere enerji vereceğini ifade eden Şahin, "Mektupların ve resimlerin de moral olmasını diliyoruz. İnşallah askerlerimiz ailelerine sağlıklı bir şekilde kavuşacaklardır." dedi. Konuşmaların ardından kolilere konulan mektuplar, resimler ve fındıklar, öğrencilerin de yardımıyla Barış Pınarı Harekatı'nda görevli askerlere gönderilmek üzere araçlara taşındı.

TEPKİ ÇEKTİ!
Trabzon’da tarihi surların önüne yapılan küçük iş yerleri tepkiye neden oldu. Konuyla ilgili vatandaşlar şöyle konuştu: “Burası Maraş Caddesi, daha önce burada sıra halinde dükkanlar vardı. Çoğu harabe haldeydi daha sonra yıktılar. Güzelde oldu, açıldı, tarihi surlar gün yüzüne çıktı. Şimdi ise yine bu surların görüntüsünü kesip, adeta pazar çadırı gibi dükkanlar yapıyorlar, sıra sıra. Görüntüsü çirkin, yaya kaldırımını daraltan, sağlıksız yapılar yakışmıyor” dedi. Konuyla ilgili yapıların, pazar yerinin kısa sürede yeniden düzenlenmesi ile birlikte yıkılacağı dile getirildi.

Editör: Haber Merkezi