ŞEHİT AİLELERİ BAŞ TACI

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’in eşi ve Polis Eşleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Kezban Alper, müdür yardımcılarının eşleri ve Yomra İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polislerle birlikte Tunceli Emniyet Müdürlüğünde görevli iken 22.06.2011 tarihindeki hain bombalı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Hakan Yavuz’un ailesini ikametlerinde ziyaret etti. Kezban Alper “Şehit ailelerimiz bizlerin baş tacıdır. Bu vatan şehitlerimize minnettardır. Her zaman onların yanındayız.” dedi.

O PAYLAŞIM TEPKİYE YOL AÇTI

Akçaabat Belediyesinin Facebook hesabından yapılan paylaşım ilçede siyasî parti ilçe temsilcilerince tepkiyle karşılandı. Paylaşımda “Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim siyasî parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile birlikte Akçaabat ile ilgili konularda istişarelerde bulunmak için bir araya geldiler.” ifadesi yazılıydı. Ancak fotoğrafta yalnızca AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe ve MHP İlçe Başkanı Âdem Çelik vardı. İki siyasî parti başkanının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu başkanlarının yer aldığı fotoğraf bu şekilde paylaşılınca İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır’dan ve Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı’dan tepki geldi.

Mısır “Akçaabat Belediyesi bu paylaşımı yaparken ilçemizde 7 siyasi partinin ilçe başkanlığı olduğunu unutmuş olmalı ya da paylaşımı Cumhur İttifakı ilçe başkanları ile istişare diye düzeltmelidir. Ayrıca sadece Cumhur İttifakı ilçe başkanları yapılan toplantıya katılan STK’ları da iktidarın STK’ları gibi göstererek zan altında bırakmıştır. Oysaki daha dün akşam Akçaabat Vakfının tertiplediği toplantıda tüm temsilciler aynı yemekte buluşup Akçaabat’ımız için biriz demiştik.” ifadelerini kullandı. Refah Partisi İlçe Başkanı Sandıkçı ise “Bu görüntü ile alakalı bize de birçok mesaj gelmiştir. Sorumlularından gerekli özrü beklediğimizi veyahut gereğinin yapılacağını arzu ediyorum.” dedi. Daha sonra paylaşımın bir gün sonra değiştirildiği ve paylaşımdan “siyasî parti ilçe başkanları” ifadesinin kaldırıldığı gözlendi.

Akçaabat Belediyesi paylaşımı bir kenara, biz toplantıyı kimin tertip ettiğini araştırdık. Toplantıyı Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk düzenlemiş. Şentürk, ilginç bir şekilde bulunduğu makamın bağımsızlık ilkesini hiçe sayarak yalnızca iki siyasî parti ilçe başkanını çağırmış. Şentürk’ü başkanlık koltuğuna seçen üyeler arasında her siyasî parti seçmeni varken onun böylesi davranması ise ilginç. Bakalım bu durum daha ne kadar tartışılacak!

KALEPARK’A ŞARTLI DESTEK

Ganita’nın üstünde bulunan ve bugün TSK’ya ait olan Kalepark’la ilgili Gazeteci Ali Savaş bir süredir gündem oluşturma gayretinde. Savaş’ın bu gündem çabası kamuoyunda beklediği ölçüde pek karşılık bulmasa da Savaş bu konudaki kararlılığını sürdürüyor. Savaş, konuyu daha da gündem hâline getirip farklı görüşleri de almak için Trabzon’da okurların dikkatini çeken yazarların ismini vererek görüşlerini ilân etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Bu çağrı için gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Selahattin Özcan ve Haber Müdürümüz Berkant Parlak’a seslendi. Özcan ve Parlak bu çağrıya karşılık düşüncelerini paylaştılar. Özcan “Kalepark açılsın ama…” başlıklı bir yazı kaleme alırken Parlak da daha önceden de kaleme aldığı görüşlerini iletti. Bunun üzerine Ali Savaş “Trabzon’un kamuoyu oluşturmada güçlü kalemlerinden” diyerek sözünü ettiği gazetemizin kalemlerinden Selahattin Özcan, Aras Perekli ve Berkant Parlak için “Kalepark’ın halka açılması ile ilgili kampanyamıza, köşe yazıları ile destek verdiler. Hepsine Trabzon halkı adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ancak bizim desteğimiz şartlı destekti. Önce Ganita’daki atıl durumun düzeltilmesi ve ardından Kalepark'ın peşkeş çekilmeyeceğine, doğasının bozulmayacağına dair teminat verilmesi gerekir. Günümüz Türkiye'sinde ve Trabzon'unda bunları temin edebilecek birileri var mı bilemiyoruz.

Editör: Haber Merkezi