81 İLE GENELGE!
İçişleri Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele için Bakan Süleyman Soylu imzalı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi” yayımladı. 81 il valiliği, emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları ve sahil güvenlik komutanlıklarına gönderilen genelgeye göre, emniyet ve jandarmada sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak, 500 bin kolluk personeli de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenecek.

Genelgede kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yükümlülüğü bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu alanda görev alan kamu görevlilerinin sorumluluklarını gecikmeksizin yerine getirmeleri ve bu konuda topyekûn mücadele edilmesi gerekliliği vurgulandı.

Genelgeye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından öncelikli olarak asayiş birimleri, polis merkezleri ve karakollarda görev yapan kolluk görevlilerinden başlamak üzere personelin tamamı, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

ONLARA BELGE YOK
Trabzon’da İmar Barışı’na uymayan kaçak yapıların yıkımına devam ediyor. İlk olarak Haçka Yaylasında başlayan yıkımlar ardından diğer yaylalarda sürerken Uzungöl’de ki yıkımlar ise Türkiye gündemine oturdu. Vatandaşların sert tepkileriyle karşılaşılan yıkımlar, alınan güvenlik tedbirleriyle yapılırken bu sırada vatandaşla sık sık karşı karşıya geliniyor.

Evlerini yıktırmak istemeyen vatandaşların karşı duruşları ise yıkımlara engel olamadı. Trabzon Valiliği önünde yıkımlara karşı ise 2 kere basın açıklaması yapıldı. Edinilen bilgiye göre Haçka Yaylasında İmar Barışına uymadığı tespit edilen kaçak yapılardan, Yapı Kayıt Belgesi çıkartan 4 kişi hakkında yalan beyanda bulunmaktan tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Bilindiği gibi İmar Barışı Kanunu 31 Aralık 2017 öncesi yapılan yapıları kapsıyor. 31 Aralık 2017 sonrası yapılan yapılar ise İmar Barışından faydalanamıyor ve bu nedenle de kaçak statüsüne girip Yapı Kayıt Belgesi çıkartamıyor.

O ŞİRKET TARTIŞILIYOR
Akçaabat Belediyesinde kurulan ve geçtiğimiz günlerde Eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan’ın başına getirildiği “Personel AŞ” konusu artık kamuoyunun malûmu. Şirket’in başına iki dönem belediye başkan yardımcılığı yapan Parlayan’ın getirilmesi ilçede bazı kesimlerce eleştiriyle karşılandı.

Dün ilçeden gazetemize ulaşan bir isim “Akçaabat Belediyesinde, belediye başkanının değişmesiyle birlikte dinamizm geleceğini ve bazı şeylerin değişeceğini sanmıştık. Ancak değişmedi. 2 dönem belediye başkanlığı yapmış bir isim. Ayrıca mimar bir kişi ve ilçenin imarı da ortada. Merak ediyoruz. Osman Parlayan vazgeçilmez bir isim mi? Madem anlayış değişmeyecekti o hâlde Şefik Türkmen belediyenin başında kalsaydı.” dedi.

FARABİ’DE O SÜREÇ İŞLEYECEK Mİ?
KTÜ Farabi Hastanesinin yetkisi sınırlandırılıyor. Eğer çalışmalar neticelendirilirse yetkinin bir kısmı KTÜ’den Sağlık Bakanlığına geçecek. Böylece Farabi’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan kurtulması bekleniyor. Bu süreç gerçekleşir mi? Gerçekleşirse gerçekten Farabi kurtulur mu önümüzdeki günler gösterecek. Ancak bunları görmek için de bir şart var.

Üniversite yönetiminin buna olur vermesi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Üniversite hastaneleri bakanlıkla irtibatlı hastaneler olacak. Belirli alanlara Bakanlık bakacak, belirli alanlarda üniversite özerk yapısını koruyacak. Böylece zarar ortadan kalkacak, giderler azalacak, sağlık hizmetleri aksamayacak. Ancak tabi bunu üniversitenin kabul etmesi gerekiyor.” dedi.

KTÜ’nün rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, tıpçı bir isim. Başarısızlığın faturasından birinci elden sorumlulardan. Bakalım bu konuda ne karar verecek.

HİLALİN GÖLGESİNDE YEŞEREN UMUTLAR
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ı ziyaret etti. Kızılay’ın İstanbul’daki merkezinde geçekleşen ziyaret ile ilgili bilgi veren Milletvekili Cora “Sayın Genel Başkanımızı ziyaretimizde Kızılay’ın ülkemiz ve mazlum coğrafyalardaki misyonunu konuştuk. Hilalin gölgesinde yeşeren umutları anlattı. Bilmediğimiz çok şey öğrendik. Başarıları daim olsun” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da ziyareti için Cora’ya teşekkür ederken “Yapıcı, değer ve insan odaklı siyasetin çalışkan temsilcisi vekilimize bu nazik ziyaretinden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi