GÜMRÜKÇÜOĞLU TALİMAT VERDİ, SORUN ÇÖZÜLDÜ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesinden yapılan yazı açıklamada 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında geçiş sürecine tabi tutulmayan şirket çalışanları (TRABEL A.Ş. ile TRABSU Ltd. Şti. çalışanlarının bir kısmı) için Toplu İş Sözleşmesi süreci başlatıldığı bildirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatları ile sorunun aşıldığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaş ve özlük hakları hassasiyetle korunmakta, bu kapsamda tüm iş ve işlemler yasa ve yönetmeliklerin emrettiği şekilde sürdürülmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olan TİSKİ Genel Müdürlüğünde, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında geçiş sürecine tabi tutulmayan şirket çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi süreci başlatılmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi lehine verilen yetki tespiti kararının hukuka uygunluğu yönünde görüş talep edilmiştir. A.Ç.S.H. Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi lehine tespit edilen yetki ile toplu sözleşme görüşmelerine başlanabileceğine dair görüş ifade etmiştir. Bu doğrultuda 696 Sayılı KHK kapsamında geçiş sürecine tabi tutulmayan şirket çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi süreci başlatılmış ve en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. İmzalanacak Toplu İş Sözleşmesi 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağından mağduriyet yaşanmayacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

BAŞKAN GENÇ DE DAVET ETTİ
Bütün vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü mitingine çağıran Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Trabzon'a pek çok hizmeti kazandıran, Trabzon sevdalısı Cumhurbaşkanımızı hep birlikte dinleyelim. Karadeniz sevdalısı Cumhurbaşkanımızı Trabzon'dan büyük bir moral desteğiyle gönderelim. Bütün Türkiye'ye olduğu gibi Trabzon'umuzu da hizmete ve projeye boğan Cumhurbaşkanımıza minnet borcumuzu ödeyelim. 15 yıldır gecesini gündüzüne katarak millete hizmet yolunda olağanüstü gayret gösteren Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılamak ve Meydan Parkı'nı hınca hınç doldurmak için bütün vatandaşlarımızı miting alanına davet ediyoruz. Ve şimdiden mitingimize katılacak bütün hemşerilerimizi, vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

EMİNE KABLAN MALİYECİLERİN SESİ OLDU
TÜRK BÜRO-SEN Trabzon Şube Başkanı Emine Kablan, Vergi Haftası dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Memurların da vergi indirimi istediğini belirten Kablan, sorunları şöyle sıraladı: 657 sayılı kanunda mali hizmetler sınıfının oluşturulması, Maliye Bakanlığı ve GİB’de özel uzmanlık sınavlarının açılması ve sınavların sürekli hale getirilmesi, Ek gösterge oranlarının yükseltilmesi, ek gösterge alamayanlara da ek gösterge verilmesi sağlanması, Gelir ve Defterdarlık uzmanlığı sınavlarına müracaatta, halen çalışan personel için aranan KPSS şartı ve uzmanlık sınavlarına girişlerdeki sınırlamaların kaldırılarak, sürekli hale getirilmesi ve öğrenim durumu itibariyle kurum içi uzmanlık sınavına giremeyen tüm çalışanlara uzman yardımcılığı kadrosunun verilmesi, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan fazla çalışma uygulamasının yeniden başlatılması, resmi ve dini bayramlarda ve idari izinlerde çalışan personele fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kamudaki uzmanların özlük haklarının eşitlenmesi konusunda yapılan düzenlemeye Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm uzmanlar dahil edilerek merkez taşra ayrımına son verilmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102. maddesi gereğince çalışanlara verilen yol izinlerinin maliye çalışanları içinde diğer kamu kurumlarında uygulandığı gibi uygulanması, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı çalışanlarına servis hizmeti verilmesi, hizmet verilemeyen yerlerde çalışanlara bedelinin ödenmesi, Görevlendirmelerde Vergi Daireleri Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği hükümlerine titizlikle uyulması konusunda taşra teşkilatının uyarılması, Merkez ve taşra teşkilatı çalışanlarının çocuklarına kreş imkanı sağlanması.”

Editör: Haber Merkezi